Diyarbakır’da doktorlar iş yavaşlattı

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan doktorlar, döner sermayeden yapılan ödemelerin kesilmesi üzerine iş yavaşlattı. Doktorlar sadece randevulu hastaları muayene ederken acil serviste eylem yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki doktorlar, döner sermayenin kesilmesi üzerine iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirdi. Randevulu hastaların dışında kimseyi kabul etmeyen doktorlar, sorun çözülene kadar eylemlerini sürdürecek.

Diyarbakır Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki doktorlar, hastane yönetiminin döner sermayeyi kesmesinden dolayı iş yavaşlatma kararı aldı. Hastanede döner sermayeden gelen paranın yüzde 20’sinin hastane masraflarına harcandığı, kalan yüzde 80’inin ise çalışan personellere verilmesi gerekirken; hastane idaresi, doktorlara önce bir ay sonra da 3 ay boyunca ek ücret verilmeyeceğini iletti.

İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ SÜRECEK

Doktorlar, ücretlerin 3 ay daha ödenmeyeceğine dair ikinci açıklama ile birlikte eyleme gitti. Dün iş yavaşlatan doktorlar, polikliniklerde sadece randevulu hastaları kabul ediyor. Doktorlar, günlük olarak muayene edilmesi gereken hastaları muayene edeceklerini belirterek, bunun dışındaki hastaları kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Hastanenin acil servisinde ise eyleme gidilmedi. İş yavaşlatma eyleminin döner sermaye sorunu çözülene kadar devam edeceği belirtildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eş Başkanı Gönül Adıbelli, hastanenin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ayrıldığını bahane edip bütçesinin olmadığını öne sürdüğünü kaydetti.

Doktorların resmi olarak günlük 40 hastaya bakmakla görevli oldukları, ancak bakılan hasta sayısının 100’ü geçtiğini ifade eden Adıbelli, doktorların 40 hastanın üzerinde yaptığı muayeneler için döner sermayeden ödeme yapıldığını ifade etti.

Adıbelli, hastane yönetimi bu ay kesinti yapacağını, gelecek 3 ay için de para kesintisi olacağını söylenince doktorların randevulu hastaları muayene edeceğini, diğer hastalara bakmayacaklarını söylediğini belirtti.

DOKTORLAR HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA

Hastaneye gelen polislerin, hastane idaresiyle birlikte bunun bir eylem ve suç olduğunu belirterek, doktorları uyardığı belirtilirken; hastane idaresinin de doktorlar hakkında idare soruşturma açtığı kaydedildi.