Cübbeleri ezilenler beraat etti!

KHK ihraçlarının ardından Ankara Üniversitesi'ndeki protestolara kampüs önündeki cübbelere basarak müdahale eden polis, aralarında akademisyen ve öğrencilerin olduğu 14 kişiyi gözaltını almıştı. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek suçlamasıyla yargılanan 14 kişi beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi’nden 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenler için 10 Şubat 2017 tarihinde Cebeci Kampüsü'nde yapılmak istenen protestoya polis izin vermedi.

İhraç edilen akademisyenlere destek olmak amacıyla bir araya gelen akademisyen, öğrenci ve milletvekillerine polis engel olmuş, hocaların yerdeki cübbelerine basıp, kampüse girerek biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etmişti. Müdahale sırasında içlerinde akademisyen ve öğrencilerin olduğu 14 kişi gözaltına alınmış ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla haklarında dava açılmıştı.

Ankara 24'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tüm sanıklar beraat etti. Kampüs içerisindeki polis müdahalesini Seyri Sokak adına kayıt altına alan Oktay İnce de polis tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına almıştı. İnce de beraat eden isimler arasında yer aldı. Mahkeme heyetinin, "İddianamede bahsi geçen suçu sanıkların işlemediğine kanaat getirildi" ifadeleriyle beraat kararı verdiği isimler şu şekilde: Emel Memiş Parmaksız, Emre Can Denizhan, Gülden Koçoğlu, Hakan Yüksel, Hande Altıntaş, Hilal Kınay, İlke Cide, Maryam Ostadi, Mehmet Yıldırım, Nuray Türkmen Canlı, Oktay İnce, Oktay Aydın, Semih Murat Gönen, Tünay Aytepe.