Murat Sevinç: Dört bakan yan yana güzel görünüyorlar

Murat Sevinç: Siz sorunca fotoğrafa baktım, güzel görünüyorlar yan yana, iyi çıkmışlar...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla bugün düzenlenen "4’üncü Reform Eylem Grubu Toplantısı" sonrasında yapılan açıklamalar ekonomi ve yargı eksenliydi. Bakanlar, AB ile yeni bir yakınlaşma sürecinin işaretlerini verdi. Çavuşoğlu, "AB’den beklentilerimiz var. Çabalarımızın karşılığını almak istiyoruz, önümüze siyasi engeller çıkarılmasını istemiyoruz" dedi.

Yargı reformu strateji belgesinin Kasım ayında yenileneceğini belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, “OHAL’i kaldırdık. İnsan hakları ile ilgili hükümet olarak bazı çekincelerimiz vardı. Bunları kaldırdık. Bunu da AB’ye bildirmiş olduk. Reformlarımızı artıracağız” şeklinde konuştu.

AB toplantısı: Ekonomide ne anlama geliyor?AB toplantısı: Ekonomide ne anlama geliyor?

SEVİNÇ: FOTOĞRAFA BAKTIM, GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR 

Murat Sevinç

Toplantıyı yargı ve hukuk ekseninde değerlendirmesini istediğimiz anayasa hukukçusu ve Gazete Duvar yazarı Murat Sevinç şu değerlendirmeyi yaptı: "Bana, bugün dört bakanın, AB hedefine ilişkin basın toplantısındaki ifadeleri, yargı ve hukuk devleti konusundaki değerlendirmeleri hakkında ne düşündüğümü sordunuz. Kime sordunuz? Bana. Ben kimim? Ben, hakkında açılmış soruşturma olmadan, bir hâkim yüzü görmeden, bir gece adını KHK’de görerek, kendisiyle aynı durumdaki yüzlerce sevgili meslektaşıyla birlikte; Anayasa’ya, yasalara ve hukukun bilinen evrensel tüm ilkelerine aykırı bir biçimde işinden edilmiş, halihazırda işsiz, halihazırda iş bulması engellenen, halihazırda yurt dışına çıkışı ‘fiilen’ (yani hukuken değil) engellenen, kendisine ve meslektaşlarına ağaç kemirmesi önerilen, adamın birinin kanında banyo yapmak istediği (ve bu isteğinin yargı tarafından ifade özgürlüğü sayıldığı) bir akademisyenim. Şimdi benden, dört bakanın yargı ve hukuk devleti konusundaki ifadelerini değerlendirmemi talep ediyorsunuz. Söyleyecek başka bir şeyim yok. Siz sorunca fotoğrafa baktım, güzel görünüyorlar yan yana, iyi çıkmışlar. Çavuşoğlu’nun kravatı uymamış yalnızca. Bu da çözülmeyecek bir sorun değil..." (HABER MERKEZİ)

4 bakandan AB açıklaması: Engel çıkarılmasın!4 bakandan AB açıklaması: Engel çıkarılmasın!