Küçükçekmece'de kimyasal madde alarmı

Küçükçekmece'de bir kamyonetteki kimyasal madde yola döküldü. 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Küçükçekmece ilçede bir kamyonetin kasasında bulunan sülfirik asit, yola döküldü. Bu sırada yolda yürüyen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Bir kamyonete yüklenen sülfirik asit yüklü bidon, Halkalı Dereboyu Caddesi'ne düştü. Bu sırada arkadan gelen bazı araçlar ve 2 kişi asidin üzerinden geçti. Asidin vücutlarına temas ettiği öğrenilen 2 kişinin bacaklarının bazı bölümlerinde yanma meydana geldiği belirtildi.

CADDE YAYA VE ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık, AFAD, Küçükçekmece ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de olay yerine geldi. 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Bir süre sonra gelen İBB ekipleri de yolda kumlama çalışması yaptı.

SÜRÜCÜYE PARA CEZASI KESİLECEK

Olayın ardından ekipler kamyonette inceleme yapılırken polis ise sürücünün ifadesini aldı. Araçta yakıcı ve yanıcı madde taşınmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınmadığı gerekçesiyle sürücüye idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.

Araç ise sigortasız ve yük taşıma kapasitesini aştığı için polis ekipleri tarafından trafikten men edilerek otoparka çekildi.

'MAHALLELİ PANİK YAŞADI'

Görgü tanığı Nevruz Seyhan, olay anında yaşananları şöyle anlattı:

"Yan tarafta çay içiyorduk. Kamyoncu yokuştan yukarı çıkarken arkasındaki bidon düştü. Bir anda kokudan asit olduğunu anladık ve o anda hemen kaçtık. Mahalleli de paniğe düştü. Bir çocuk bilmeden aside bastı. Ayağı yanınca kaçtı. İkinci kişinin pantolonu yandı içeriye alıp ona yardımcı olduk. Ondan sonra da çok sayıda ekip buraya geldi. Ambulans ile yaralılar hastaneye kaldırıldı."

Öte yandan ekiplerin caddeyi temizleme çalışmaları da devam ediyor. Kumlama çalışmalarının ardından cadde yıkanarak yeniden trafiğe açılacak. (İSTANBUL/DHA)