Bilkent Üniversitesi'nde 4 öğretim üyesi istifa etti

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden 4 öğretim üyesi, giriş sınavında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle istifa etti. Açıklamada, "Sınavın ardından, bölüm başkanı keyfî bir kararla jürinin ilan ettiği listeyi değiştirmiş, listeye iki yeni isim eklemiş ve bu adayları okula kabul ettiğini ilan etmiştir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğretim üyeleri Meltem Keskin, Özlem Ersönmez, İlham Yazar ve Cem Emüler istifa etti. Akademisyenler, Tiyatro Bölümü giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle görevlerini bıraktıklarını açıkladı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılan açıklamada ise kontenjanın 10 kişi olduğunu jüri üyelerine önceden iletildiği iddia edildi. Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğretim üyeleri Meltem Keskin, Özlem Ersönmez, İlham Yazar ve Cem Emüler görevlerini bıraktıklarını duyurdu. Akademisyenleri sosyal medyada paylaştığı açıklamada, kazanan öğrencilerinin listesinin sonradan değiştirildiğini öne sürdü.

Açıklamada, "Sınavın ardından, bölüm başkanı keyfî bir kararla jürinin ilan ettiği listeyi değiştirmiş, listeye iki yeni isim eklemiş ve bu adayları okula kabul ettiğini ilan etmiştir. Sanat okulları eğitim kadrosunda yer alan isimlerin niteliği ve öğrencilerin seviyesi ile değer kazanır. Bunu sağlayan en önemli faktörlerden biri giriş sınavlarının özenli, yetkin ve şaibeden uzak bir şekilde yapılmasıdır" denildi.

https://www.facebook.com/576809290/posts/10156526236284291/