CHP milletvekili Polat Şaroğlu, beyin kanaması geçirdi

CHP milletvekili Polat Şaroğlu, Tunceli'de beyin kanaması geçirdi. İlk müdahalesi yapılan Şaroğlu, Elazığ'a sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, gece saatlerinde aniden rahatsızlanınca yakınları tarafından Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tunceli Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk muayenede beyin felci geçirdiği tanısı konulan Şaroğlu'nun pıhtı nedeniyle beyin damarından birinin tıkandığı belirlendi. Bunun üzerine Elazığ'a sevk edilmesine karar verildi.

Hastaneye gelerek yetkililerden bilgi alan Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve Tunceli Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Şaroğlu'nun durumunun ciddiyeti gözönünde bulundurularak, naklin havayoluyla gerçekleştirilmesi kararı alındı. Bunun üzerine Vali Sonel'in talimatıyla Milletvekili Şaroğlu, sağlık personelinin eşliğinde askeri helikople Elazığ Fırat Üniveristes Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Şaroğlu'nun sevk edilme görüntüsünü, Twitter hesabından paylaştı.

PROF. DR. DEMİRDAĞ: HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da Şaroğlu'na acil müdahalenin ardından gerekli tetkiklerin yapıldığını söyledi.

Şu an için herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek olmadığını belirten Demirdağ, şunları kaydetti: “MR neticesinde beynin sol alanına atılan bir pıhtı sonucu beynin o bölgesinin beslenmemesine bağlı, sağ tarafında felçlik demeyelim de kuvvet kaybı gelişti. Şu anda kontrol altında. Başlanan tedavi pratik olarak kan sulandırıcı tedavi ve diğer destek tedavisi şeklinde. Şu anda ilgili uzman arkadaşlar hastamızın başındalar, takip ediyorlar."

Şaroğlu'nun hayati tehlikesinin söz konusu olmadığı bilgisini veren Demirdağ, şuurunun açık olduğunu dile getirdi.

Demirdağ, şunları ifade etti: “Tedavi ve izlem şeklinde yeni bir olay. Akabinde de yeni bir pıhtının atmaması açısından gerekli tedbirler alındı. Daha sonra bu pıhtının nedeni kalp midir ya da bir damar kökenli midir, başka neden midir? Bunun araştırmasını ileri tetkik için arkadaşlar yapacaklar. Kendisine tekrar geçmiş olsun diyoruz. Sağlık durumu kontrol altında.”

POLAT ŞAROĞLU KİMDİR?

1969 yılında Tunceli de doğdu. İlköğrenimini Tunceli de tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Ticaretle uğraşan Şaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetici olarak çalışmaya devam etmektedir. 27. dönem CHP Tunceli milletvekili olarak seçilmiştir. Şaroğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.