Sibel Kekilli'den Mesut Özil'e destek

Sibel Kekilli ırkçılık tartışmalarına katıldı: Göçmenseniz, aynı oranda iyi olmak yetmiyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mesut Özil'in, Almanya Milli Takımı'nı, ırkçılığa maruz kaldığını iddia edip bırakmasının ardından, oyuncu Sibel Kekilli de Türkiyeli olması sebebiyle oyunculuk alanında eşit şansa sahip olmadığını, insanların gruplandırılmasının son bulması gerektiğini söyledi.

Ntv'nin aktardığı habere göre, oynadığı, 'Berlin, I Love You' filminin gösterimine hazırlanan Sibel Kekilli, Almanya'da Türkiyeli olduğu için ırkçılığa uğradığını açıkladı. Die Welt gazetesine konuşan 38 yaşındaki Kekilli, oyunculukta eşit şansa sahip olmadığını, insanların gruplandırılmasının son bulması gerektiğini ifade etti. Irkçılıkla, çocukluğunda tanıştığını söyleyen Kekilli, "Türk kökenli olmam nedeniyle daha az ve daha farklı roller aldığımdan eminim" şeklinde konuştu. Uluslararası yapımlarda da rol alan Kekilli, bir Türk'ü oynamadığı rollerin medya yöneticilerini rahatsız ettiğini, bu yüzden çoğunlukla Türk'ü oynayacağı rollerin kendisine sunulduğunu belirtti.

'TÜRKLER İÇİN FAZLA ALMAN, ALMANLAR İÇİN FAZLA TÜRK'ÜM'

Göçmen kökenli kişilerin oyuncu olarak eşit şansa sahip olmadığını belirterek, "Aynı oranda iyi olmanız kesinlikle yetmiyor" diyen Kekilli,  daha önce bir yönetmenin kendisine verilen başrolü ırkçı gerekçelerle yeniden kendisinden geri çektiği bir durumla karşılaştığını da söyledi. "Türkler için fazla Alman, Almanlar için ise yeteri kadar Alman değilim" diyerek konuşmasını noktalayan oyuncu, insanların sistematik şekilde gruplandırılmasının artık bir son bulmasını dilediğini söyledi.