Üsküdar'da kentsel dönüşüm: Anlaşma yapmayanların evleri de yıkıldı!

15 gün içerisinde evlerini terk etmedikleri takdirde evleri yıkılmakla tehdit edilen Kirazlıtepe'de yıkım sürüyor. Evleri kentsel dönüşme girmeyenler de zarar gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Üsküdar ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında binalar yıkılmak isteyince hak sahipleri duruma tepki gösterdi. Malikler, Kirazlıtepe mahalleside usulüne uygun yıkım yapılmadığını ve sağlam evlerinin de yıkımdan zarar gördüğü gerekçesiyle yıkım ekiplerinin derhal yıkımı durdurmasını istedi. Yıkım ekipleri ve halk arasında anlaşma sağlanamayınca kaymakamlığa doğru yürüyüş başladı.

ANLAŞMA YAPMAYANLARIN EVLERİ DE YIKILDI...

Kirazlıtepe mahallesinde yıkımlar sürerken anlaşma yapmayan maliklerin binalarına da zarar verildi. Evlerinde henüz eşyaları olan birçok kişinin duvarları yıkımdan zarar gördü.

5 gün önce de Kirazlıtepe Dörtyol mevkiinde yolda yürüyen bir kadına hafriyat kamyonunun çarptığını, halkın sağlığının hiçe sayıldığını belirten hak sahiplerinden Yakup Örs, yıkıma tepkisini, "Halk, sağlığını, canını ve çevre temizliği açısından önem arz eden usulüne uygun yıkımlar talep etti. Halk asbest değer tespitinin yapılması ve molozların kaldırılması için yıkımları durdurmasını istedi. Bizm burada canımız da hiçe sayılıyor" sözleriyle anlattı.

MAHALLEYE ÇEVİK KUVVET POLİSLERİ KONUŞLANDI

Dün sabah saatlerinde halkın tepkisi nedeniyle durdurulan yıkımlara bugün yine başlandı. Mahallelinin yıkımlara engel olmaması için çevik kuvvet polisleri mahallede konuşlanırken birçok mahalleye de halkın girişleri araçlarla engellendi. Bunun üzerine Üsküdar Belediyesi'ne tepki gösteren mahalleliler Üsküdar Kaymakamlığı'na doğru yürüyüşe geçti.