Ege'de bot battı, 3'ü çocuk 6 kişi öldü

Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeyen çalışanları taşıyan bot Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında battı. Haklarında 'FETÖ' davası olanlarla ailelerini taşıyan bottaki 3'ü çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Yunan adalarına geçmeye çalışan aileleri taşıyan tekne battı; 3’ü çocuk, 2’si kadın, 6 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi ise sağ kurtarıldı. Kayıp olan 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

'FETÖ' soruşturması kapsamında aranan bazı kişilerle ailelerini taşıyan fiber teknenin, dün saat 23.30 sıralarında Cunda ve Maden adaları arasındaki bölgede battığı ihbarı üzerine Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Bölgede yapılan aramdaa 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki botların devriye yaptığı saatlerde termal kameralarla belirlenen 9 kişi ise kurtarıldı.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Ölenlerin Y.B.A., B.Y., N.Y. isimli çocuklar ile S.A. ve S.A. adlı kadınlar ve örgüt üyeliğinden aranan G.Y., olduğu belirtildi. Kayıp olarak aranan kişinin ise organizatör olduğu ifade edildi.

Teknede bulunan İ.A., B.Ç., G.Y., H.A., E.A., Ö.F.Ö., M.R.A., E.A. ve R.Ç. ise sağ kurtarıldı.

(BALIKESİR-DHA)