MHP'den askıda ekmek 'seferberliği'

Ekmek zammına onay çıkmasa da MHP 'askıda ekmek' projesinde ısrar ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, projenin 'her mahallede uygulanmasını' istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ekmek zammına onay gelmemesine rağmen MHP, Devlet Bahçeli'nin başlattığı 'askıda ekmek projesi'nde ısrar ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, teşkilatlara gönderdiği yazıda projenin 'seferberlik ruhuyla' yapılmasını istedi.

Fırıncılar Federasyonu tarafından açıklanan ekmek zammına İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden onay gelmedi. MHP'nin 'askıda ekmek projesi' ise "Ekmek aslanın ağzında" sözü ile sürdürülüyor. Bu uygulamanın, "Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden beri devam eden büyük bir toplumsal dayanışma ve yardımlaşma geleneği" olduğunu söyleyen Yalçın, gönderdiği yazıda, 'projenin her mahallede uygulanmasını' istedi.

Açıklamada, "Askıda Ekmek Projesi'nin 'seferberlik ruhuyla' bütün vatan sathında tatbiki konusunda teşkilatlarımızın gayret ve hassasiyet göstereceğine, camiamızın da var gücüyle bu çabalara destek vereceğine inancımız tamdır" ifadelerine yer verildi. (DUVAR)