Hastane inşaatında çalışan işçilere GBT uygulaması!

Etlik Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan inşaat işçilerine üst üste iki gün GBT kontrolü yapıldı. Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Genel Başkanı uygulamaya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da yapımı devam eden Etlik Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler, iki gün üst üste şantiyeye gelen polisin Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulamasına maruz kaldı. İşçilerin yemek yeme saatlerine denk getirildiği belirtilen uygulama kapsamında işçilerin kaldıkları yatakhaneleri de aramadan geçirildi.

UYGULAMA YEMEK SAATİNE DENK GETİRİLDİ

MA'da yer alan habere göre, söz konusu hastanede çalışan bir işçi, polisin 25-26 Temmuz günlerinden inşaat alanına gelerek, tüm işçileri sorgudan geçirdiğini söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen işçi, polislerin bilinçli olarak öğlen yemeği saatlerinde GBT yaptığını aktararak, söz konusu uygulamadan kaynaklı birçok işçinin yemek yemeden tekrar çalışma alanına gitmek zorunda kaldığını belirtti.

Polislerin işçilerin kaldıkları yatakhaneye kadar gidip, arama yaptığını da söyleyen işçi, polislerin kendilerine “Türkiye geneli GBT uygulaması başladı” yönünde aktarımda bulunduğunu kaydetti.

GÜVENLİK UYGULAMASINDA PATRONUN YARARI GÖZETİLİYOR

Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Genel Başkanı "Polislerin yapmış olduğu GBT’nin zamanlaması, yani işçilerin yemek yeme saatine denk getirilmesi bile söz konusu uygulamanın patronların çıkarı için yapıldığını açık şekilde gösteriyor. Güvenlik uygulaması yapılırken bile patron işinin aksamamasına dikkat ediliyor. Yoksa işçinin yemek yiyip yememesi, onların çok düşündüğü bir durum değil. Orada GBT yapılmasını isteyen, polisin orada görünür olmasını isteyen patron, kendi işinin aksamasını istemez. Bu bile yeni sistemin işçilere bakışını gösteriyor. Zaten yeni kabine patronlardan oluşuyor.” açıklaması yaptı.