Atatürk'e hakaret suçlamasına tutuklama

Anıtkabir'de çektiği videoda sarfettiği sözler nedeniyle Atatürk'e hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan S.İ. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan S.İ., bugün Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Savcılığın "Şüpheli şahıs, 5186 sayılı yasaya muhalefet ederek, Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklamaya sevk edilmiştir" açıklamasında bulunduğu S.İ., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

23 yaşındaki S.İ, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alınmıştı. S.İ.'nin Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri tamamlanarak bugün mahkemeye sevkedildi.

İLK İFADESİ

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre S.İ, ifadesinde, Anıtkabir'e halasının ve kuzenlerinin ısrarı üzerine gittiğini söyleyerek, "Ben kendim gitmek istemiyordum" dedi. Videoyu kendi isteğiyle çektiğini, kimsenin zorlamadığını ve kimseden yardım almadığını belirtti.

'ÖZÜR VİDEOSUNU BEN ÇEKMEDİM'

Özür videosunu kendisinin çekmediğini belirten S.İ., "Halam ve kuzenlerim videoyu kaldırmam için beni uyardılar. Ben de 5 dakika içinde kaldırdım ardından ailem tarafından özür videosu çekmem yönünden uyarıldım. Ancak ben hiçbir anlam ifade etmeyeceği ve videonun çoktan yayılmış olduğundan dolayı çekmek istemedim. Ben çekmeyince kuzenim benim adıma özür videosunu çekip kendi hesabından büyük sayfalara attı" dedi.

Gökçek'ten 'Safiye İnci özrü'Gökçek'ten 'Safiye İnci özrü'

S.İ.'nin çektiği ve sosyal medyada yayınlanan videoda, Atatürk'e yönelik sözleri tepki çekmişti.

S.İ'nin, 19 Temmuz'da akrabalarını ziyaret için Ankara'ya geldiği belirtilmişti.

(DHA-HABER MERKEZİ)

Etiketler hakaret Atatürk video