Çeşme'de mülteciler için kurtarma operasyonu!

Boğaz Adası'nda mülteciler mahsur kaldı. Sahil Güvenlik ekipleri operasyon başlattı. 34 mülteci kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaz aylarıyla birlikte mültecilerin yoğun olarak kullanmaya başladığı Çeşme'de mahsur kalan mültecileri kurtarmak için operasyon başlatıldı. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme açıklarındaki Boğaz Adası'nda 34 göçmenin mahsur kaldığını açıkladı. Ekipler mülteciler için Boğaz Adası'na doğru yola çıktı.

34 KİŞİ KURTARILDI

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, Boğaz Adası'nda mahsur kalan 34 göçmen, sahil güvenliğin iki helikopteri ve botlarının da katıldığı çalışmayla kurtarıldı. 1 kişinin kayıp olduğunun bildirilmesi nedeniyle bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Kurtarılanlardan 5'inin ise hastaneye kaldırılarak tedaviye alındığı bildirildi.

İki yıl önce imzalanan ‘geri kabul’ anlaşması çerçevesinde, Türkiye kendi topraklarından AB ülkelerine geçen mültecileri geri almayı, AB de Türkiye’ye 3 milyar Avro yardım yapmayı kabul etmişti.

Ancak AB’nin 2019 sonuna kadar taahhüt ettiği toplamda 3 milyar Avroluk yardımın akışına İtalya'nın itirazı üzerine onay çıkmamıştı. Haziran ayında AB, Türkiye'deki Suriyeli mülteciler için söz verdiği ikinci 3 milyar Avronun ödenmesi için onay verdi. Kararı değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Umarım para aktarma hızı bu kez daha hızlı olur" açıklaması yapmıştı. (HABER MERKEZİ)