Kızlarının Oktar tarafından alıkonulduğunu iddia eden babanın gözaltı sevinci

2 kızının Adnan Oktar tarafından alıkonulduğunu iddia eden Elvan Koçak, 6 ay önce şikayette bulunmuştu. Oktar'ın gözaltına alındığı haberi baba Koçak'ı sevindirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adnan Oktar'ın kızlarını alıkoyduğu şikayetiyle hukuki süreç başlatan baba Elvan Koçak, Oktar'ın gözaltına alınmasıyla ilgili konuştu: "Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Yaklaşık 6 ay önce başlattığımız hukuk mücadelesinin meyvelerini almaya başladık."

7 yıl önce Adnan Oktar'a bağlılığı nedeniyle eşi Gülperi Koçak'tan ayrılan baba Elvan Koçak, ayrıldığı eşinden olan 19 ve 17 yaşlarındaki iki kızı Şeyma ve Büşra Koçak'ın Oktar tarafından alıkonulduğu iddiasıyla şikayette bulunmuştu. Konuyla ilgili hukuki süreç devam ederken, kızlarından hâlâ haber alamadığını iddia eden Koçak, Adnan Oktar'ın gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Elvan Koçak, "Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Yaklaşık 6 ay önce başlattığımız hukuk mücadelesinin meyvelerini almaya başladık. Ben kızları Adnan Oktar tarafından kaçırılmış ve hâlâ nerede oldukları bilinmeyen kızların babasıyım. Bugün polisin başlattığı operasyon ile Adnan Oktar gözaltına alındı. Operasyondan sonra Adnan Oktar'ın cemaat değil, bir örgüt olduğunu öğrendik." şeklinde konuştu.

Adnan Oktar ve 235 kişiye gözaltıAdnan Oktar ve 235 kişiye gözaltı

'HEM AVRUPA'DA HEM TÜRKİYE'DE SÜREÇ DEVAM EDİYOR'

Avusturya'da yaşayan Koçak, "Hukuki sürece hem Türkiye'de, hem Avrupa'da devam ediyoruz. Uzun bir süreçti. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Benim hakkımda mesnetsizce iddialar vardı. O iddiaların yalan olduğu benim de haklı olduğum ortaya çıktı. İnşallah cezasını bulur. Benim evlatlarım bu yanlışa düştü. Diğer insanların evlatları düşmesinler. Bundan sonra süreci takip edeceğiz" dedi. (BOLU/DHA)