Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Kasapoğlu'nun Gençlik ve Spor Bakanı olduğunu açıkladı. Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görevini yürütüyordu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. Erdoğan, Mehmet Kasapoğlu'nun Gençlik ve Spor Bakan olduğunu söyledi.

Mehmet Kasapoğlu, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Kasapoğlu, aynı üniversitede mahalli idareler ve yerinden yönetim programında yüksek lisans yaptı.

Kasapoğlu, ABD’deki Florida State Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yönetim organizasyonu alanında araştırmacı, uzman ve proje koordinatörü olarak çalıştı. Palm Beach Atlantic Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamlayan Kasapoğlu; İstanbul Üniversitesi’nden, yerel istihdam konusundaki çalışmasıyla doktora derecesi aldı.

Türkiye’deki ve yurt dışındaki öğrencilik yıllarında sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı, yöneticilik yaptı. Özel sektörde uluslararası ticaret alanında çalıştı.

2009 yılında Başbakanlık Müşavirliği’ne atanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çeşitli görevler üstlendi.

Mehmet Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görevini yürütüyordu. (HABER MERKEZİ)