Tren kazasının araştırılması için önerge verildi

CHP'li Emre, tren kazasının araştırılması için önerge verdi. Emre, olayda soru işaretleri olduğu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP milletvekili Zeynel Emre, Tekirdağ'daki tren kazasının araştırılması için önerge verdi. Önergede, "Ülkemizde kamu görevlileri ve siyasilere yönelebilecek her türlü idari ve adli soruşturmanın amacından uzaklaştırılmasının ağır bedelini ne yazık ki yeni yeni toplu ölümlerin yaşandığı kazalarla ödemekteyiz” ifadelerine yer verildi.

'KONTROLE RAĞMEN KAZA YAŞANMASI SORU İŞARETİ YARATTI'

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında 24 kişi hayatını kaybetti, 318 kişi de yaralandı. Kazayla ilgili önerge hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, olayın TBMM tarafından araştırılmasını istedi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Hasan Bektaş'ın, "Demiryollarıyla ilgili ‘yol bekçisi’ dediğimiz, günlük rutin yaya olarak yol kontrolünü yapan arkadaşlarımız vardı. Yol bekçileri yaklaşık 5 yıl önce kaldırıldı. Yol bekçileri olsaydı böyle bir kaza olmazdı muhtemelen" açıklamasını hatırlatan Emre, şöyle devam etti:

"Söz konusu tren hattında daha üç ay önce yıllık kontrolünün yapılmış olmasına karşın kazanın meydana gelmesi ve bu tür kazaları önleyici nitelikteki yol bekçilerinin görevlerine son verilmiş olması daha ilk aşamada akıllarda soru işareti yaratan konulardır."

Hasan Bektaş: Yol bekçileri olsaydı böyle bir kaza yaşanmazdıHasan Bektaş: Yol bekçileri olsaydı böyle bir kaza yaşanmazdı

'SİYASİLERE YÖNELEBİLECEK SORUŞTURMALAR AMACINDAN UZAKLAŞTIRILDI'

2004 yılında Sakarya’nın Pamukova ilçesinde, 41 kişinin yaşamını yitirdiği kazayı hatırlatan Zeynel Emre, şu ifadelerini kullandı:

"Dönemin Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın, uzmanların uyarılarına, 'Kimsenin keyfi için tren durduramam. Hızlı trenin hiçbir tehlikesi yok' sözleri hala akıllardadır. Demiryollarına ilişkin dönemin en yetkili kişisi Süleyman Karaman, kazaya ilişkin sorumluluğuna karşın herhangi bir cezai işleme tabi tutulmamıştır. Süleyman Karaman herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşı kalmak bir yana ödüllendirilmiş ve bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak görev yapmaktadır. Ülkemizde kamu görevlileri ve siyasilere yönelebilecek her türlü idari ve adli soruşturmanın amacından uzaklaştırılmasının ağır bedelini ne yazık ki yeni yeni toplu ölümlerin yaşandığı kazalarla ödemekteyiz." (HABER MERKEZİ)