Soylu: Pervin Buldan'a kişisel bir tehdidim olmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'la yaptıkları telefon görüşmesi hakkında konuştu. Soylu, "Kişisel bir tehdidim olmadı benim. Kişisel ne tehdidim olacak, ama PKK ve HDP'ye yönelik söylenecek her şeyi, en usturuplu bir şekilde söyledim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk yayınında Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Süleyman Soylu, "Valilere talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye" açıklamasına yönelik tepkilere değindi.

CHP'nin Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan Mevlüt Bengi'nin öldürülmesine tepki göstermediğini söyleyen Soylu, "CHP'nin yöneticileri bu arkadaşımız ve bu arkadaşımız gibilerin ölümünde ağızlarına fermuar çekiyorlar bölücü olmuyorlar da ben mi bölücü oluyorum? CHP İstanbul İl Başkanı askere polise hakaret ediyor, bölücü olmuyor da ben mi bölücü oluyorum? Bunun neresi iç savaş çağrısı?" dedi.

'CHP HDP'Yİ MECLİS'E TAŞISIN, PKK DA MORAL BULSUN'

CHP'yi "PKK'ya moral vermek"le suçlayan Soylu, şöyle devam etti:

"Teröre, PKK'ya moral verilmesini CHP tabanı da kabul etmez. Bunu seçimlerde göreceğiz. CHP'liler buna sessiz kalmasın. Şimdiden sonra varsın gitsinler. Bugün Kahramanmaraş'ta şehit cenazesi vardı, gitti mi kimse? Gitsin katılsınlar, protokolde mi dururlar, nerede durursa dursunlar. Bunu söylemek bu memleketin bir evladı olarak benim vazifemdi. Ben söylemeden önce CHP çelenkleri parçalanmadı, şehit aileleri tarafından protesto edilmediler mi? CHP HDP'yi Meclis'e taşısın, PKK da moral bulsun."

Soylu'dan 'şehit cenazelerine CHP'li başkanları almayın' talimatıSoylu'dan 'şehit cenazelerine CHP'li başkanları almayın' talimatı

'PKK VE HDP'Yİ AYRI GÖRMEYİN'

Yaptıkların telefon görüşmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın tehdit gerekçesiyle şikayetçi olduğu hatırlatılan Soylu, "PKK ve HDP'yi kimse ayrı görmesin. PKK ne derse onu yapma kabiliyeti olan bir partidir. PKK onlara Meclis'ten çekilin derse çekilirler, durun derse dururlar" dedi.

'HER ŞEYİ EN USTURUPLU ŞEKİLDE SÖYLEDİM'

Buldan'ı tehdit etmediğini söyleyen Soylu, "Bu olay oldu (Mevlüt Bengi'nin öldürülmesi) ve ben Pervin Buldan'ın aradım. Ve bunun müsebbibinin PKK ve HDP olduğunu, bundan sonra beni hiçbir şekilde, hiçbir şartla arayamayacaklarını, söylediklerinden daha üste şeyler de söyleyerek söyledim. Kişisel bir tehdidim olmadı benim. Kişisel ne tehdidim olacak, ama PKK ve HDP'ye yönelik söylenecek her şeyi, en usturuplu bir şekilde söylediğimi ifade edeyim" diye konuştu.