Sivas Valisi'nden uyarı: Hükümet aleyhine slogan atmayın!

Bugün Sivas Katliamı’nın 25’inci yıldönümü. Sivas'ta düzenlenecek anma öncesi Vali uyardı: Cumhurbaşkanı ya da hükümet aleyhine slogan atmayın!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sivas Katliamı’nın üzerinden 25 yıl geçti. Bugün Türkiye'nin bir çok bölgesinde katliamda yaşamını yitirenler anılacak. Anmaların bir adresi de katliamın yaşandığı Madımak Oteli olacak. Anma öncesi bir açıklama yapan Sivas Valiliği 'hükümet aleyhine slogan atılırsa anmaya  müdahale ederiz' uyarısı yaptı.

Evrensel'de yer alan habere göre, 25 yıl önce aralarında şair, yazar, sanatçı olmak üzere yakılarak öldürülen 33 kişinin anılması için, Seyrantepe’de bulunan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri’ne ait cemevi önünde toplanılacak.  Daha sonra, saat 11.00 civarında, kitlesel yürüyüş gerçekleştirerek, Madımak Oteli önünde anma ve miting yapılacak.

HDP’Lİ VE CHP'Lİ SEÇİLMİŞLER DE KATILACAK

Anmaya, Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) çok sayıda kişinin de katılacağı öğrenildi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi  Çilem Özkeleş'in verdiği bilgilere göre; anmaya Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, partiden milletvekili seçilen Ali Kenanoğlu, Kemal Bülbül, Zeynel Özen, Tülay Hatimoğulları ile Veli Saçılık katılacak. Anmaya ayrıca; Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekillerinin de katılacağı öğrenildi.

VALİ’DEN UYARI: SLOGANLARA DİKKAT!

Pir Sultan Abdal ve Kültür Derneği yöneticileri, anma öncesi için Sivas Valisi Davut Gül ile görüştü. Görüşmeye katılanlardan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kültür Sanat Sekreteri Özgür Kaplan, Vali Gül’ün alan  güvenliğini en üst seviyede sağlayacağına dair kendilerine bilgi verdiğini aktardı. Kaplan ayrıca, Vali’nin kendilerine, "Cumhurbaşkanı ve hükümet aleyhinde slogan atılırsa, mitinge müdahale ederiz" uyarısında bulunduğunu söyledi.

Türkiye tarihinin en kanlı katliamlarından biri, bundan 25 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde bir cuma günü Sivas’ta gerçekleşti. Pir Sultan Abdal’ı anmak isteyen aralarında Asım Bezirci, Nesimi Çimen, Muhlis Akarsu, Metin Altıok ve Hasret Gültekin’in de bulunduğu 33 yurttaş, konakladıkları Madımak Oteli’nde Türkiye’nin gözleri önünde diri diri yakıldı. Bir cinayet, bir vahşet, bir katliam tarihi olarak akıllarda kaldı. Katliamın bugün 25. yılı. Ve 25 yıldır Sivas Katliamı hâlâ aydınlatılmadı. Katliamın gerçek sorumlularından hesap sorulmadığı gibi, dava da zaman aşımına uğratıldı. Katliamın 25.yılında hayatını kaybedenlerin yakınları ve alevi kurum başkanlarıyla sohbet ediyoruz.

Etiketler madımak Sivas anma