Adil Öksüz'ü arayan ekibin başındaki komiser FETÖ'den tutuklandı

Bir sene önce FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle açığa alınan Ercan Özoğluöz ve Muhittin Fidan tutuklandı. Özoğluöz, Adil Öksüz'ü arayan özel ekibin başında da görev yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ davası firarisi Adil Öksüz'ü arayan özel ekibin başında da görev yapan komiser Ercan Özoğluöz ile bir yıl önce birlikte görev yaptığı komiser Muhittin Fidan, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. Özoğluöz, bir yıl önce Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle açığa alınmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma, bir yıl önce Ankara'da "FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanması" soruşturmasında bir hafıza kartının incelenmesi sonrasında başlatıldı. MİT'in ele geçirdiği belirtilen SD kartta, Gülen cemaatinin emniyetteki yapılanmasında aktif görev aldığı öne sürülen Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ercan Özoğluöz, genel müdürlük tarafından açığa alınmıştı. Sakarya'da yürütülen soruşturma kapsamında Ercan Özoğluöz ve birlikte görev yaptığı komiser Muhittin Fidan, "örgüte üye olmak" suçundan Adapazarı'nda gözaltına alındı.

​Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ercan Özoğluöz ile komiser Muhittin Fidan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (SAKARYA/DHA)