İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı toprağa verildi

Erzurum'da, seçim günü kan davası gerekçesiyle yaşanan çatışmada öldürülen İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ve Agit Yazan'ın cenazeleri defnedildi. Cenazeye gelirken Erzincan'da saldırıya uğrayan Durmaz'ın kardeşi Savaş Durmaz da bugün toprağa verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum'da seçim gün kan davası gerekçesiyle yaşanan çatışmada hayatını kaybeden İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ile diğer aileden Agit Yazan, farklı mahallelerde geniş güvenlik önlemleri altında toprağa verildi.

Karaçoban'ın Kopal Mahallesi'nde, aralarında kan davası bulunan Durmaz ve Yazan ailelerinin fertleri, oy kullanmak üzere gittikleri okulun bahçesinde karşılaştı. Çıkan tartışma, kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Olayda İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ile Yazan Ailesi'nden Agit Yazan yaşamını yitirdi. Ömer Yazan, Fetullah Yazan ve Mehmet Yazan da yaralandı.

İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın kardeşi Savaş Durmaz da dün ağabeyinin cenazesini almak üzere İstanbul'dan Erzurum'a giderken, Erzincan'daki dinlenme tesisinde silahla silahlı saldırıya uğradı. Durmaz hayatını kaybederken, F.Y. isimli bir kişi de yaralandı.

Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri tamamlanan Mehmet Sıddık Durmaz ile Agit Yazan'ın cenazeleri farklı saatlerde Karaçoban ilçesine götürüldü. Mehmet Sıddık Durmaz'ın cenazesi Kopal Mahallesi'nde, Agit Yazan'n cenazesi ise 6 kilometre uzaklıktaki Seyhan Mahallesi'nde geniş güvenlik önlemleri arasında toprağa verildi.

Ağabeyinin cenazesi için gelirken öldürülen Savaş Durmaz'ın otopsi işlemi ise henüz tamamlanmadı. Savaş Durmaz'ın cenazesinin de bugün toprağa verileceği belirtildi. (ERZURUM/DHA)