Üsküdar'da Özhaseki'ye tepki: Kirazlıtepe'ye dokunma

'İmar Barışı'nı anlatmak için Üsküdar'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, halkın tepkisiyle karşılaştı. Protestocular, "Lütfen bizi tehdit etmekten vazgeçin" diyerek barınma haklarından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Üsküdar ilçesine gelerek, 'İmar Barışı' yasasını anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi Kirazlıtepe halkı protesto etti. Kentsel dönüşümün yoğun olduğu Kirazlıtepe mahallesinde yaşayanlar ellerindeki döviz ve pankartlarla Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Özhaseki'ye tepki gösteren mahalleliler, "İşgalci değil halkım Kirazlıtepe'ye dokunma" dedi.

'TEHDİTLERLE SONUÇ ALINAMAZ'

Protestolar üzerine konuşması sırasında şikayetleri dinleyeceğini, mahalleliler ile tek tek görüşeceğini söyleyen Özhaseki, görüşmeleri yapmadan belediyeden ayrıldı.

Kirazlıtepeliler, 'Kirazlıtepe'ye dokunma'ya diyerek Bakan Özhaseki'yi ve Üsküdar Belediyesi'ni protesto etti...

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen ile görüşen Kirazlıtepe halkı su, elektrik, doğalgaz kesme tehdidiyle sonuç alınamayacağını, "rantsal dönüşüme karşı barınma hakkı mücadelesinden" vazgeçmeyeceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)