Erdoğan Bursa'da seçmene 'Sakarya' diye mi seslendi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa mitinginde 'Sakarya' diye seslendiği şeklinde sosyal medyada yayılan iddia, teyit.org tarafından yapılan haberle yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada paylaşılan ve teyit.org’a ihbar olarak gönderilen bir videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Haziran 2018’de gerçekleştirilen Bursa mitinginin sonunda kalabalığa, “Sakarya” diye seslendiği iddia edildi. Bir kullanıcı tarafından Twitter’da paylaşılan video yaklaşık 3 bin kişi tarafından beğenildi ve 2 bin kişi tarafından retweet edildi. Bir internet sitesi de konuyu haberleştirerek Erdoğan’ın bu sözleri sonrasında 'mitingin sonlandırıldığını' ifade etti.

.

SÖZLER ŞİİRDEN...

Ancak Erdoğan’ın Bursalılara hitaben “Sakarya” şeklinde seslendiği iddiası doğru değil. Teyit.org'da yer alan habere göre, Erdoğan’ın Bursa mitingine ait görüntünün son kısmı kesilerek 'bağlamından kopartıldı'. Videonun tamamı izlendiğinde, Erdoğan’ın mitingin sonunda Necip Fazıl Kısakürek’e ait Sakarya Türküsü isimli şiirin son dizelerini okuduğu görülebiliyor.

AK Parti Bursa milletvekili adaylarının sahneye çıkmasının ardından Erdoğan’ın Necip Fazıl’a ait; “Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!” şeklindeki sözleri duymak mümkün.

Bir kullanıcı tarafından 11 Haziran 2018’de video paylaşım sitesi YouTube’a yüklenen görüntülerde de mitingin tamamı izlenebiliyor. Aynı şekilde mitingin sonunda Erdoğan’ın Sakarya Türküsü isimli şiiri okuduğu fark ediliyor. Geçtiğimiz günlerde ise yine Erdoğan’ın Bingöl mitingindeki kalabalığa “Diyarbakır” şeklinde seslendiği iddia edilmiş ve teyit.org videonun doğru ancak eski tarihli olduğuna dair bir analiz yayınlamıştı.

Erdoğan’ın, Necip Fazıl’a ait Sakarya Türküsü isimli şiirini sıklıkla kullandığı söylenebilir. 21 Ocak 2018’de Bursa’da AK Parti İl Kadın Kolları kongresinde konuşan Erdoğan, Necip Fazıl’ın yine aynı şiirini okumuştu. (Kaynak: Teyit.org)