Gözaltına alınan lise öğrencileri darp edildi

İstanbul'da eylem yapmak isteyen lise öğrencileri, gözaltına alındı. Öğrenciler, gözaltı aracında darp edildi. Emniyette giderek bilgi aldıklarını söyleyen CHP milletvekili Barış Yarkadaş, "Birileri gençleri sahipsiz zannedip, polis arabalarında, sokakların ortasında dövebileceklerini zannetmesin. Bu meselenin takipçisiyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Kadıköy ilçesinde lise öğrencilerinin yapmak istedikleri eyleme izin verilmedi. Gözaltına alınan öğrenciler, polis aracında darp edildi.

Gazete Yolculuk'un haberine göre, Kadıköy'de "Karneler sizin, gelecek bizim!" çağrısıyla eylem yapan lise öğrencilerine izin verilmedi. Polisler, 30'a yakın liseliyi ters kelepçe ile gözaltına aldı. Gözaltına aldıkları öğrencilerin, polis aracında darp ettiği görüldü.

Eyleme, Devrimci Liseliler (Dev-Lis), Devrimci Liseliler Birliği (DLB), Lise Anarşist Faaliyet (LAF), Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) ve Özgür Lise çağrı yapmıştı. Gözaltıları protesto etmek için bir araya gelen ikinci gruba da izin verilmedi. HDP milletvekili adayı Musa Piroğlu ve gözaltılara tepki gösterenler, polis tarafından darp edildi.

YARKADAŞ: POLİS 'DAYAK YOK' DEDİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından paylaştığı videoda, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek bilgi aldıklarını söyledi. Yarkadaş, "Çok yoğun bir dayak yediklerini yönündeki şikayetimizi de karakoldaki amire aktardık. Tabi karakol amiri ısrarla böyle bir şey olmadığını dile getirdi, herhangi bir kötü muamele olmadığını söyledi. Fakat şu anda 30'a yakın genç, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü, orada tedavileri yapılıyor" dedi.

'KİMSE GENÇLERİ SAHİPSİZ SANMASIN'

Öğrencilerin serbest bırakılmasının beklendiğini belirten Yarkadaş, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı. Yarkadaş, şunları söyledi:

"Sağlık kontrolünün ardından da edindiğimiz bilgiye göre, genç kardeşlerimiz serbest bırakılacaklar. Fakat biz meselenin takipçisiyiz. Hiçbir gencimizin, demokratik bir gösteri yaptığı için polis arabasında ya da sokakta dayak yemesini kabul etmeyiz ve bunu bir işkence olarak değerlendiririz. Bu ülkenin demokrasiden yana olan gençleri, hiçbir şekilde sahipsiz değildir. Birileri gençleri sahipsiz zannedip, polis arabalarında, sokakların ortasında dövebileceklerini zannetmesin. Mahmut Tanal'la birlikte bu meselenin takipçisiyiz, ailelerin de yanındayız. Kamuoyundan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Özellikle sosyal medyada, internet başında olanlar bu meseleyi Türkiye ve dünyanın gündemine taşımakla yükümlüdür, bu demokrasi görevidir."