Cizre İlçe Seçim Kurulu, KESK'lilere 'görevi iade edin' dedi

Cizre'de İlçe Seçim Kurulu, sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görevlendirilen KESK'lilerden görevlerini iade etmelerini istedi. KESK, karara tepkili.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak’ın Cizre ilçesinde İlçe Seçim Kurulu KESK üyelerinden sandık görevlerini iade etmelerini istedi.

İlçe Seçim Kurulu, sandık kurulu başkanı ya da üyesi olarak görevlendirilen KESK'lileri arayarak, “Görevlendirmelerde yanlışlık yapılmıştır. Bir sandığa birden fazla başkan verilmiştir” iddiasıyla görevlerini iade etmelerini istedi.

Yaşanan durum karşısında YSK’nın acil bir şekilde bu konu ile ilgili açıklama yapması gerektiğini söyleyen KESK, “Aksi takdirde seçimler daha olmadan seçimlere şaibe karıştırmış olacaktır” dedi. KESK, durumun yasalara aykırı olduğunu söyleyerek, üyelerine görevlerini iade etmemelerinin çağrısını yaptı.

Evrensel'in haberine göre KESK Şırnak Şubeler Platformu, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na tepki gösterdi. KESK'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada ilçe seçim kurulunun acilen açıklama yapması talep edilirken, “Aksi takdirde seçimler daha olmadan seçimlere şaibe karıştırmış olacaktır” ifadesine yer verildi.

İLÇE SEÇİM KURULU'NDAN 5 SORUYA YANIT İSTENDİ

KESK'in açıklamasında İlçe Seçim Kurulu'ndan şu sorulara yanıt istendi:

-Bu gelişmeler sizin bilginiz dahilinde mi oluyor?

-Gerçekten de bir sandığa iki başkan verilmiş midir? Verilmişse bu şekilde olan sandık sayısı kaçtır. Bir sandığa iki başkan verilmesi tamamen üyelerimize mi denk geldi. Çünkü 20’den fazla üyemiz aranarak görev iadesi talep edilmiştir.

-Şayet bu yanlışlık olmuş olsa bile sonuçlar belli olduktan sonra görev iadesi yapan öğretmenlerin görevleri neden görev iadesi istenen kişilere tekrar verilmemiştir?

-Gerçekten de bir sandığa iki başkan verilmişse bu hatta nasıl oluştu bu hata doğru ise görev iadelerinde dilekçelerde neden gönüllü bir şekilde görev iadesi istenmektedir?

-Şimdiden küçük bir ilçede şayet bu hatalar olmuşsa seçim kurulu seçim güvenliği nasıl sağlayacaktır.”