Kadir Demirel'i öldüren damadına 37 yıl 6 ay hapis cezası

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldüren damadı Cemil Karanfil'e iki suçlamadan 37 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, iki cezada da iyi hal indirimi uygulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldüren, kızı Esma Karanfil'i de yaralayan damadı Cemil Karanfil'in yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, Karanfil'e toplam 37 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

2 CEZADA DA İYİ İNDİRİMİ UYGULANDI

Bakırköy 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Cemil Karanfil ile taraf avukatları katıldı. Son sözü sorulan Cemil Karanfil, pişman olduğunu belirterek “Benim eşimi öldürmek gibi bir amacım yoktu" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Cemil Karanfil'i  "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık Karanfil'e iyi hal indirimi uygulayan mahkeme heyeti, cezayı 25 yıl hapis cezasına indirdi.

"Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan Karanfil'e 15 yıl hapis cezasına veren mahkeme heyeti, bu cezada da iyi hal indimi uyguladı ve cezayı 12 yıl 6 ay hapis cezasına düşürdü. Karar oy birliğiyle alındı.

NE OLMUŞTU? 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, Cemil Karanfil ve eşi Esma Karanfil arasında anlaşmazlık yaşanıyor. 29 Mayıs 2017 günü Kadir Demirel, damadı Cemil Karanfil ile görüşmek için Esma Karanfil'in de ortak ikamet ettiği evlerinde bir araya geldi.

Görüşmede çıkan tartışmada Cemil Karanfil, belinde bulunan bıçağı alarak odaya döndü ve Kadir Demirel ile Esma Karanfil'i bıçakladı. Kadir Demirel'in hayatının kaybederken, Esma Karanfil de ağır yaralandı.

Olayın ardından kaçan Cemil Karanfil, 106 gün sonra İzmir'de Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Karanfil, "tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan da 13 yıldan 20 yıla kadar hapsi talebiyle yargılanıyordu. (İSTANBUL/DHA)