Eski Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanına müebbet hapis

FETÖ davasında yargılanan eski Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Murat Özer'e müebbet hapis cezası verdi. Özer'in yanı sıra 6 askere de hapis cezası verilirken, 5 sanık beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ve Üsteğmen Ömer Binici'nin yargılandığı FETÖ davasında karar açıklandı. Mahkeme heyeti, Özer ve Binici'ye müebbet hapis cezası verildi. 6 sanık da 2 yıl 1 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 5 sanık ise beraat etti.

Samsun 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ davasında, karar duruşması yapıldı. Duruşmaya, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapisleri istenen sanıklardan tutuklu emekli Albay Hakan Kaya, Teğmen Murat Tuğrul Tekin, Yüzbaşı Hüseyin Baş, Üsteğmen Ömer Binici, astsubaylar Halil Çiftçi, Hasan Hüseyin Yılmaz, Ömür Yolcu ile tutuksuz sanıklar Kıdemli Yüzbaşı Mert Küçük, astsubaylar Mustafa Kesenek, Mehmet Çaycı, Tayfun Yılmaz ve Furkan Kara ile avukatları katıldı.

Eski Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ise Tokat'ta bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Basına kapalı görülen duruşmada sanıklar, beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti; Albay Murat Özer ile Üsteğmen Ömer Binici'yi "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti; "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan eski Yüzbaşı Hüseyin Baş, Teğmen Murat Tuğrul Tekin, Astsubay Kıdemli Başçavuşlar Hasan Hüseyin Yılmaz ve Ömür Yolcu, Astsubay Çavuş Halil Çiftçi'ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verirken, eski astsubay çavuş Mustafa Kesenek 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklar emekli Albay Hakan Kaya, Kıdemli Yüzbaşı Mert Küçük, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Tayfun Yılmaz, Astsubay Çavuşlar Furkan Kara ve Mehmet Çaycı ise beraat etti. (SAMSUN/DHA)