Cerrahpaşa Dekanı Alaattin Duran: Bir güvenlik yetkilisi, talimat vermeye kalktı

Görevden alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Alaattin Duran, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ziyaretini 2 gün önceden haber aldıklarını söyledi. Ziyaretin engellenmesinin istendiğini belirten Duran, "Bir güvenlik yetkilisi, talimat vermeye kalktı, 'Kapıdan girmeyecek' dedi. Böyle bir talimat vermeyeceğimi söyledim. Hatta, 'Yapabiliyorsan sen yap' dedim" diyerek süreci anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce'nin ziyareti nedeniyle görevinden istifa ettirilen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran, 2 gün önceden ziyaretin engellenmesinin konuşulduğunu söyledi. "Cerrahpaşa, giriş kapından herkes girer çıkar" diyen Duran, "Bir güvenlik yetkilisi, talimat vermeye kalktı. Böyle bir talimat vermeyeceğimi söyledim. Hatta, yapabiliyorsan sen yap dedim" şeklinde konuştu.

YÖK, CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce'nin ziyaret ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran ve yardımcılarının istifasını istedi. Bunun üzerine Duran ve yardımcıları istifasını verdi.

'TUHAF BİR ŞEY'

Rusya Sesi FM'de Yavuz Oğhan'ın programına konuk olan Alaattin Duran, görevden alınmasıyla sonlanan süreci anlattı. Muharrem İnce'nin ziyaretini 2 gün önceden öğrendiklerini söyleyen Duran, "Ardından, Muharrem İnce'nin okula gelmemesi gerektiği konuşulmaya başlandı. Bu tuhaf bir şey" dedi.

"Cerrahpaşa, giriş kapından herkes girer çıkar" diyen Duran "'Nasıl engelleyeceksiniz' dedim. Tartışma da yaşadık. Bir güvenlik yetkilisi, talimat vermeye kalktı, 'Kapıdan girmeyecek' dedi. Böyle bir talimat vermeyeceğimi söyledim. Hatta, yapabiliyorsan sen yap dedim" diyerek yaşananları aktardı.

Ziyaretin ardından istifasının istendiğini dile getiren Duran, "Muharrem İnce'nin ziyaretinin akşamında, 'Görevden ayrılman gerekiyor' denildi. Ben de 'Tamam dedim. İstek, YÖK Başkanı'ndan gelmiş" şeklinde konuştu.

'BÖLÜNME DÖNEMİNDE UYARI GELMİŞTİ'

Üniversitelerin bölünmesiyle ilgili yasaya karşı çıktıklarını söyleyen Alaattin Duran, "Demokratik bir mücadeleydi. Ben de içindeydim. İçinde olmakla risk almıştım" dedi. Duran, bu dönemde de dolaylı olarak uyarı aldığını ifade etti.

Cerrahpaşa'da karar çıktı: BölünmüyoruzCerrahpaşa'da karar çıktı: Bölünmüyoruz

'DÜNLE UĞRAŞMAM'

"Kızgın mısınız?" sorusu üzerine Duran, "Atayan makam, görevden alma yetkisine de sahiptir. Ben şimdi, dekanlık görevinden ayrıldım, ana görevime döndüm. Ben kliniğime döndüm diye, asistanlarım, öğrencilerim seviniyor. Dünle uğraşmam ben. Bugün nasıl daha faydalı olabilirim diye hesap yapıyorum. Öfke duysanız ne olacak ki" yanıtını verdi. (KAYNAK: SPUTNİK)

İnce'yle tokalaşan SoloTürk pilotlarının gösterisi iptal!İnce'yle tokalaşan SoloTürk pilotlarının gösterisi iptal!