Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu yıl sonu bitecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunu yıl sonuna kadar bitireceklerini söyledi. Hattın açılmasıyla Mecidiyeköy'den Mahmutbey'e yarım saatte ulaşılabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatında sona gelindi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bu yıl sonu itibarıyla Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunu bitireceklerini belirterek, "Mahmutbey'den Halkalı'ya olan metromuzun da inşaatı devam ediyor. Hat tamamlandığında buradan Mecidiyeköy'e 25-30 dakikada gidebileceksiniz. Yine Bahçeşehir metro hattının da ihalesi yapıldı, 3 yıl içinde bitecek." dedi.

Projenin temeli 9 Şubat 2014 tarihinde atılmıştı

Uysal yaptığı açıklamada, 9,7 kilometrelik Bağcılar (Kirazlı) - Küçükçekmece (Halkalı) Metro Hattı'nın yapımına başlandığını ve kısa zamanda bitirmek için çalıştıklarını söyledi.

Halkalı'dan 3. Havalimanı'na gidecek metro hattının da tamamlanmasıyla bölgedeki ulaşımın geleceği durumdan bahseden Uysal, "Buradan Bahçeşehir'e gidecek hat var. Halkalı’dan 3. Havalimanına giden hat var. Sefaköy'den Başakşehir'e giden havarayı metroya dönüştürüyoruz. Atatürk Havalimanı'ndan Halkalı var. Bir de Beylikdüzü'ne geçen metromuz var. Yani, şu anda yapılan 2 metro hattı var. 2 tane de ihale hazırlığı içinde olduğumuz metro hattı var. Planladığımız 2 tane daha metro hattı var. Buradan toplam 6 metro hattı geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

18 km uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar İlçeleri) Metro Hattı ana hat tünelleri ve viyadükleri, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 adet istasyondan oluşuyor.

(HABER MERKEZİ)