Okurlardan Ahmet Hakan'a çağrı: Faruk Bildirici'yi bir daha oku

Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici'nin, "Barış Atay’ın 'haddinin bildirilmesini' isteyerek gazetecilik sınırlarını aşmış" eleştirisinde bulunduğu Ahmet Hakan, 'had bildirme' ısrarını sürdürüyor. Ahmet Hakan bugünkü köşesinde, 'AK Partili bir trol şöyle deseydi, bizim okur temsilcisi ne derdi?' başlıklı bir yazı kaleme alırken, sosyal medyadan 'Faruk Bildirici'yi bir daha oku' tepkileri yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Köşe yazarı Ahmet Hakan'ın tweetlerini gerekçe göstererek, "Lütfen bu adama haddini bildiriniz" başlıklı yazısı sonrası tiyatro sanatçısı Barış Atay'ın gözaltına alınmasıyla başlayan polemik sürüyor. Ahmet Hakan, başta sanatçılar olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden tepki alırken, kendi gazetesi Hürriyet'in okur temsilcisi Faruk Bildirici de dünkü köseşinde, "Ahmet Hakan, Barış Atay’ın “haddinin bildirilmesini” isteyerek gazetecilik sınırlarını aşmış" dedi; "Gerçi Türkiye’de son yıllarda olağan hale geldi ama ben yine de hatırlatayım: Siyasetçilere neyi, nasıl yapacaklarını söylemek, yol göstermek, onlara akıl vermek de gazetecinin işi değildir" ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan: Atay'a gözaltı bana gözdağı! Barış Atay: Gözaltına alınarak mağdur etmişim!Ahmet Hakan: Atay'a gözaltı bana gözdağı! Barış Atay: Gözaltına alınarak mağdur etmişim!

Ahmet Hakan ise tepkilere karşın, 'had bildirme' yazısının arkasında durmaya devam ediyor. Bugünkü köşesinde 'AK Partili bir trol şöyle deseydi, bizim okur temsilcisi ne derdi?' başlıklı bir yazı kaleme alan Ahmet Hakan, şöyle dedi:

“Ey Tayyip Erdoğan! Ey Binali Yıldırım! Bu adam hem size, hem Türkiye’ye zarar veriyor. Bu adama haddini bildirin. ‘Kavga yok’ diyerek bildirin. ‘İnadına kardeşlik’ diyerek bildirin. Bu adama haddini bildirerek yepyeni bir başlangıç yapın” diye çağrıda bulunsaydım.

Çok merak ediyorum.

Böyle bir durumda...

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici...

“Ahmet Hakan’ın yaptığı çok yanlış bir gazetecilik... AK Partili trol kardeşimizin yazdıklarında hiçbir sorun yok. Adamcağız yanlış bir şey söylememiş ki? Ayrıca gazetecinin işi siyasilere çağrıda bulunmak değildir” diye yazar mıydı?

OKURLARDAN TEPKİ

Ahmet Hakan'ın gözaltıya sonuçlanan yazısındaki inadı okurlardan tepki çekti. Söz konusu tepkilerde, Ahmet Hakan'a Faruk Bildirici'nin yazısını bir daha okuma ve gazetecilik etik ilkelerine uyma çağrıları öne çıktı: