AK Partili adayın memur kardeşine 300 koyun

Bakanlığın 300 koyun projesinde Urfa Halfeti'de AK Parti milletvekili adayı Mehmet Selim Bağlı'nın kız kardeşi Selime Nil Bağlı da yer aldı. Selime Nil Bağlı, Ankara’da MEB memuru olarak çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçiye destek için başlattığı 300 koyun projesinde, Şanlıurfa Halfeti’de AK Parti adayı Mehmet Selim Bağlı’nın kız kardeşinin de destek alabilecekler listesinde ismi olduğu ortaya çıktı. 300 koyun projesinin ön kabul listesinde yer alan Selime Nil Bağlı, Ankara’da MEB memuru olarak çalışıyor.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre Selime Nil Bağlı’nın, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanlığı’nda çalıştığı öğrenilirken Bağlı “O tarlalar bana babamdan kaldı. Memur çiftçilik yapabilir. Şu an aldığım bir koyun yok ortada. Ankara’dayım. İşimin başındayım. Açın yasaları okuyun. Bir memur çiftçilik de yapabilir. Nasıl bir ülkedeyiz? Cehalet nasıl bu kadar ilerledi” ifadelerini kullandı.

15 İSİMDEN 14'Ü AKRABA VEYA AHBAP

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) 20 gün önce açıkladığı ön kabul başvurusunda yüzlerce kişiden sadece 15 isim ön kabul listesinde yer aldı. Bu 15 kişiden 14’ünün ise geçen haftalarda AK Parti Milletvekili olabilmek için görevinden istifa eden SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı’nın yakın akrabası ya da ahbabı olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Mehmet Selim Bağlı, başvuruların elektronik ortam üzerinden yapıldığını söyleyerek, annesinin ve kardeşinin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğunu, henüz alınmış bir koyun, alınmış bir teşvikin söz konusu olmadığını belirtti.