Oliver Pieper: Erdoğan'a atılmış güzel bir pas

Deutsche Welle editörü Oliver Pieper, Almanya Milli Takım oyuncuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyareti için "Fotoğraflar, Haziran ayına alınan seçimler öncesinde resmen Erdoğan'a atılmış güzel bir pas oldu" yorumunda bulundu. Pieper, ziyaretin ardından Almanya'daki uyum ve çifte vatandaşlık tartışmasının yeniden gündeme geldiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deutsche Welle editörü Oliver Pieper, Almanya Milli Takımı oyuncuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelerini yorumladı.

Alman vatandaşı gazeteci Deniz Yücel, Türkiye'de tutuklu olarak cezaevinde kaldığını hatırlatan Pieper, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında poz veren Almanya Milli Takımı oyuncuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın fotoğraflarını Deniz Yücel gördüğünde aklından neler geçti acaba? Büyük bir ihtimalle, 'terör propagandası' suçlamasıyla Erdoğan'ın Türkiyesinde cezaevinde geçirdiği bir yılı hatırlamıştır. İnsan hakları aktivisti Peter Steudtner de Gündoğan'ın Erdoğan'a 'Sayın Cumhurbaşkanım'a saygılarımla' ifadeleriyle imzaladığı Manchester City formasını gördüğünde Türkiye'de 'silahlı terör örgütünü desteklemek' suçlamasıyla cezaevinde geçirdiği günleri aklına getirmiştir."

'ÖZİL'İ ELEŞTİRENLERE GÜZEL BİR PAS OLDU'

Alman vatandaşı olan Mesut Özil ve çifte vatandaşlığa sahip olan İlkay Gündoğan'ın, Erdoğan'ın "oyununa geldiğini" iddia eden Pieper, şöyle devam etti:

"Gündoğan daha sonra nezaketen böyle bir harekette bulunduğunu söylese de yine de ofsayta düştü. AKP elbette Premier Lig'de oynayan bu Türk futbolcuların fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşmakta gecikmedi. Fotoğraflar, Haziran ayına alınan seçimler öncesinde resmen Erdoğan'a atılmış güzel bir pas oldu.

Ancak fotoğraflar aynı zamanda orta saha oyuncusu Mesut Özil'i eleştirenlere de güzel bir pas. Özil'i başından beri eleştirenler, Alman formasıyla çıktığı 89 maçın hiçbirinde Alman Milli Marşı'nı söylemeyen Özil'in Alman Milli Takımı'ndan men edilmesi taleplerini daha yüksek sesle dile getirmeye başladı. Şimdi sadece Özil'in değil, Gündoğan'ın da men edilmesini istiyorlar."

Merkel, Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasını eleştirdiMerkel, Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasını eleştirdi

'FEDERASYON FUTBOLCULARI UYARMALI'

Oliver Pieper, ziyaret nedeniyle Almanya'da uyum ve çifte vatandaşlık tartışmalarını yeniden gündeme getirdiğini belirtti.

Mesut Özil'in Almanya Milli Takım kadrosundan çıkarılmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işine yarayacağını öne süren Pieper, "Bu Erdoğan için güzel bir seçim kampanyası hediyesi olur. Bu durumda Almanya'ya gelip kampanya yapmasına da gerek kalmaz. Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel futbolcuların tavrını sert bir dille eleştirdi. Eğer eleştirilerinde samimiyse bu iki futbolcuya koyu sarı bir kart gösterir. Onların Milli Takım'dan çıkarmak abartılı bir tepki olur belki ama futbolcuları en azından federasyonun değerlerine sahip çıkmaları konusunda uyarabilirler" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)