10 Ekim'in üzerinden 31 ay geçti

IŞİD'in 10 Ekim 2015 tarihinde Barış ve Demokrasi Mitingi'nde gerçekleştirdiği saldırının üzerinden 31 ay geçti. Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar saldırının gerçekleştiği yerde toplandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Gar Katliamı'nın üzerinden 31 ay geçti. IŞİD'in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda hayatını kaybedenler katliamın gerçekleştiği yerde anıldı.

Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve yaralıların katıldığı anmada 10-16 Mayıs aralığının Engelliler Haftası olduğu belirtilerek, "10 Ekim katliamında 3 arkadaşımız ayaklarını kaybetti. Engelli kalan arkadaşlarımız oldu. Halen tedavisi devam eden arkadaşlarımız var" denildi. 13 Mayıs 2014’te Soma’daki madenci katliamının da hatırlatıldığı anmada, "Burada ölenler madenci katliamları olmasın diye gelmişlerdi. Karanfillerimizi Soma’da hayatını kaybeden madenciler için de bırakıyoruz" ifadelerine yer verildi.

ADALET MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Ölenler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan kapatılan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, uzun zamandır anma düzenlediklerini ve katliamı unutturmamaya çalıştıklarını hatırlattı. "Süreci iki basamaklı yürütüyoruz. Barış isteyen insanların yere düşen bayrakları tutmak. Hukuk mücadelesi vermek. 31 aydır halen burada bir anıt yok, buraya arıt koyulmasını sağlamak" ifadelerini kullanan Coşgun, katliamda ölenleri unutturmanın yanında adalet mücadelesi de verdiklerine dikkat çekti.

10 Ekim Katliamı davasının 9'uncu tur duruşmaları 12-13 Haziran tarihlerinde Ankara Adliyesi'nde görülecek. (DUVAR)