Mahkeme başkanından sanığa: Beni karıştırmayın

Genelkurmay çatı davasında bir sanık, tanık ifadesiyle ilgili savunma yaparken mahkeme başkanına, "1 yıl aynı evde kaldık diyor; ama Keşan'da 2,5 ay kaldım. Siz de sordunuz, 1 yıl diyor" dedi. Sanığın sözlerine mahkeme başkanı "Beni karıştırmayın" karşılığını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili davaya devam edildi. Tanık ifadesine karşı savunma yapan sanık Mustafa Temir, "1 yıl aynı evde kaldık diyor; ama ben Keşan'da 2,5 ay kaldım. Siz de sordunuz, 1 yıl diyor" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, "Beni karıştırmayın" diye karşılık verdi. Temir, "Sizi de görmüş olabilirim" deyince Dik, "Hangi yıllardan bahsediyorsunuz?" diye sordu. Sanığın "2015" yanıtına Dik, "Ben 2005'te oradaydım" dedi.

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda görülen 224 sanıklı davaya, sanıklar ve yakınları ile müştekiler ve avukatları katıldı. Davanın bugünkü celsesinde, talimatla alınan tanık ifadeleri okundu ve bazı tanıklar dinlendi.

Sanıklardan Mustafa Temir aleyhinde ifade veren bir tanık, duruşma salonunda dinlendi. FETÖ şüphelisi olan tanık, teğmen olarak Edirne'nin Keşan ilçesine atandığında "örgüt abi"sinin, kendisini Temir'le tanıştırdığını söyledi. Sanık Temir'le 1 yıl aynı evde kaldıklarını öne süren tanık, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geçtikten sonra sanığı görmediğini iddia etti.

MAHKEME BAŞKANININI GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ, YILLAR TUTMADI

Tanık ifadesine karşın savunma yapan Mustafa Temir, teğmenin, devresi olduğunu ve aralarında husumet bulunduğu için hakkında savundu. Tanığın ifadesinin doğru olmadığını ileri süren Temir, "'1 yıl aynı evde kaldık' diyor; ama ben Keşan'da sadece 2,5 ay kaldım. Siz de sordunuz, 1 yıl diyor" dedi. Temir'in sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, "Beni karıştırmayın" şeklinde karşılık verdi.

Sanık Temir'in "Sizi de görmüş olabilirim" sözleri üzerine Dik, "Hangi yıllardan bahsediyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Temir'in "2015" yanıtına Dik, "Ben 2005'te oradaydım" karşılığını verdi. Bu diyalog, salonda gülüşmelere neden oldu.

'İFADEDEKİ KİŞİ TEĞMEN BEN ASTSUBAYIM'

Aleyhinde verilen ifade okunan sanık Muhammed Yılmaz, aynı ifadenin daha önce de kendisine sorulduğunu; ancak ifadede geçen Muhammed Yılmaz'ın kendisi olmadığını öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Dik'e, kendi rütbesini bilip, bilmediğini soran sanık, "Ben astsubayım, ifadede kastedilen kişi teğmen. O teğmenin hangi cezaevinde kaldığını bile söyleyebilirim" diye konuştu.

Dik de "Tamam da 2 cümle söylesen" dedi. Sanık Yılmaz ise "Niye söyleyeyim? 60 kez müebbetle yargılıyorsunuz, gelen tüm Muhammed'leri bana kilitliyorsunuz" diye konuştu.

SAVCININ MÜTALAASINI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından davanın yarınki celsesinde mahkeme heyeti, katılma taleplerini karara bağlayacak.

Katılma taleplerinin karara bağlanmasının ardından heyet, cumhuriyet savcısına esas hakkındaki mütalaasını açıklaması için söz verecek. Savcının perşembe gününe kadar esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyor. (ANKARA/DHA)