Onur Belgesi'ni Rektör İbiş'e iade etti

Ankara Üniversitesi mezunu Mehmet Ali Türesay, Onur Belgesi'ni Rektörlüğe iade etti. İade dilekçesinde Rektör Erkan İbiş'i eleştiren Türesay, "Onur sözcüğü geçen Erkan İbiş imzalı bir belgeye sahip olmayı artık reddetmekteyim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

ANKARA - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 2014 yılında mezun olan ve başarı şartlarını yerine getirdiği ve disiplin cezası almadan mezun olduğu için Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş tarafından Onur Belgesi ile ödüllendirilen Mehmet Ali Türesay, Onur Belgesini Rektörlüğe iade etti.

Mülkiyeli Mehmet Ali Türesay, iade dilekçesinde “Mezun olduğum günden itibaren Erkan İbiş’in mezun olduğum fakülteye; fakültenin hocalarına, öğrencilerine ve sahip olduğu değerler bütününe verdiği sistematik zararlar sebebiyle, içinde “onur” sözcüğü geçen Erkan İbiş imzalı bir belgeye sahip olmayı artık reddetmekteyim" ifadelerini kullandı.

Erkan İbiş’in rektörlüğü döneminde seçilmiş son iki dekan olan Yalçın Karatepe ve Serpil Sancar dahil çok sayıda öğretim üyesine soruşturmalar açılmış, 40’a yakın bilim insanı OHAL KHK’ları ile SBF’den uzaklaştırılmıştı. Erkan İbiş, döneminde ayrıca öğrencilere açılan soruşturmalarda ve verilen cezalarda da artış yaşandığı gözlemlenmişti. Rektörlük son olarak, İnek Bayramı’nın içeriğine de müdahale ederek, Mülkiyeliler Birliği Başkanı seçilen Dinçer Demirkent’in konuşması programdan çıkarılmıştı.