TV10 çalışanları eylemlerini noktaladı

TV10 çalışanları, eylemlerini sonlandırdı: Biz Alevi gazeteciler elimizden geleni yapacağız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile kapatılan TV10’un çalışanları ve izleyicileri, televizyonlarının açılması talebiyle sürdürdükleri eylemlerinin 82’nci haftasında Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Eyleme, TV10 çalışanlarının aileleri de katıldı.

Bu haftaki eylemde konuşan TV10’nun Yayın Koordinatörü Turabi Kişin, “Bizler 82 haftadır bu meydanda KHK ile kapatılan hakkın ve hakikatin sesi olan TV10'u geri almak için siz değerli dostlarımızın da desteğiyle sesimizi yükseltiyoruz.” diye konuştu.

Kişin, TV10’nun KHK ile kapatılması ile yetinilmediğini, Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, Yayın Kurulu Üyesi Veli Haydar Güleç ile kameraman Kemal Demir’in asılsız iddialarla gözaltına alınarak tutuklandığı ifade etti.

‘TELEVİZYONUMUZU GERİ ALAMADIK AMA…’

“Belki televizyonumuzu geri alamadık; ama kötü olan, yanlış olan, haksız olan birçok şeyi bu meydanda deşifre ettik” diyen Kişin, “Bizi yalnız bırakmayan Alevi toplumu ve örgütleri ülkenin gidişatına dair bu meydanda sözünü söyledi. Sivil toplum örgütleri, basın örgütleri, çevreciler,  Cumartesi Anneleri, siyasi partiler ve tek tek bireyler de bu meydanda sözünü söyledi. Bir haksızlığa dikkat çekmek, Alevi toplumunun sesinin kısılamayacağını haykırmak, basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıların son bulmasını istemek için bu meydanda olduk. Bu eylemle murat ettiğimizi önemli oranda başardığımıza inanıyoruz” dedi. (Kaynak: MA)

Etiketler Alevi TV10 çalışan