Çiftlik Bank'ın yazılımcısı tutuklandı

Çiftlik Bank yazılımcı Cudi Cumhur Yurdakul, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Yurdakul'un tutuklanmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çiftlik Bank soruşturmasında gözaltına alınan yazılımcı Cudi Cumhur Yurdakul, bugün adliyeye götürüldü. Hakimliğe sevk edilen Yurdakul'un tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Çiftlik Bank soruşturması kapsamında gözaltına alınan yazılım işlerinden sorumlu Cudi Cumhur Yurdakul, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Savcılıkta ifadesi alınan Yurdakul, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Bilişim sistemleri ve bankaları aracı kullanarak dolandırıcılık" ve "Tacir ve şirket yöneticileri dolandırıcılığı" suçlamları ve tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlik, sorgusunu yaptığı Yurdakul'un sevk edilen maddelerden tutuklanmasına karar verdi.

Yurdakul'un firari şüpheli Mehmet Aydın'ın şirketlerinin tüm yazılım ve bilişim sistemlerini kurup kontrol eden kişi olduğu, faaliyetleri sürdürmek için 5 Mart'ta Brezilya'ya gidip 8 Mart'ta döndüğü ve aldığı talimatlar doğrultusunda suç işlemeye devam ettiği iddia edildi. (İSTANBUL/DHA)