STK'lardan 1 Mayıs için çağrı

PSAKD'da bir araya gelen STK temsilcileri 1 Mayıs çağrısı yaptı: 1 Mayıs, 24 Haziran'ın provası olacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD), Demokratik Alevi Derneği Ankara Şubesi, Aka-Der, Artvin Çevre Platformu, Demokratik Yaylaların Kardeşliği, Zaza Platformu ve Çerkez Kongre Girişimi Halk Dernekleri temsilcileri dün Ankara’da, PSAKD Genel Merkezi'nde bir araya gelerek 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaptılar.

'1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ'

Dernekler adına Artvin Çevre Platformu’ndan Demir Akın okuduğu çağrı metni şöyle: “Tarihlerinin en derin yönetme krizini yaşayan saray rejimi baskı ve aşağılamanın her türünü kullanarak ülkeyi bir savaş girdabının içine sokuyor. 7 Haziran 2015 seçimlerinde halklar arasındaki kardeşleşmenin, barışın, birlikte mücadele etme dinamiğinin güçlenmesi, egemenlerin uykusunu kaçıracak şekilde, toplumda başka bir dünyada yaşayabiliriz umudunu büyütmüştür. Gezi’de direnen milyonların, 7 Haziran’da açığa çıkan halkların kendi kaderini belirleme iradesinin, 16 Nisan’da tokat gibi yüzlerine inen ‘Hayır’ın güçlenerek egemenliklerini alaşağı etmesinden korkmuşlardır. Eşit, özgür, kardeşçe bir yaşam istemine dönük katliam boyutunda saldırılar, tutuklamalar vb. ile var olan umudu ve direnç eğilimini kırmaya çalışmışlardır” ifadelerine yer verildi. Açıklamanın sonunda Ankara Tandoğan’da 1 Mayıs kutlamalarına katılma çağrısı yapıldı.

Açıklamanın ardından konuşan PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, “Türkiye açısından en önemli 1 Mayıs’ı yaşayacağız. 1 Mayıs’tan sonra Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor. İktidar partisi medyanın aracılığı ile seçimin sonucunu şimdiden ilan etti. 1 Mayıs’ın 24 Haziran seçimlerinin bir provasıdır. Biz 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” diye konuştu. (DUVAR)

Etiketler çağrı STK 1 Mayıs