Erdoğan'dan derbi yorumu: Bunu yapan Allahualem alkoliktir

Yeşilay Cemiyeti'nin ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşananlara değindi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in atılan bir madde ile yaralandığını hatırlatan Erdoğan, "Bir kısmı inanın, kişi kimdir bilmiyorum Allahualem alkoliktir. İnanın öyle. Çünkü sağlıklı birisinin bunu yapması mümkün değil. Var burada bir şey" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay Cemiyeti'nin düzenlediği Zümrüdüanka Ödül Töreni'ne katıldı.

Yeşilay Cemiyeti'nin İstanbul'un işgali döneminde kurulduğunu söyleyen Erdoğan, "İstanbul 1920'de işgal  kuvvetlerinin eline düşüyor. İngilizler Osmanlı gençliğini ifsad etmek, gençlerin direniş azmini kırarak zihnen köleleştirmek için gemilerle getirdikleri binlerce kasa içkiyi bedava dağıtıyorlar. Bunu gören millet sevdalısı bir avuç insan Şeyhülislam İbrahim Haydarizade'nin himayesinden Yeşilay'ı kuruyorlar" dedi.

Sömürgecilerin alkolü kullandığını belirten Erdoğan, "İstanbul'da yaşanan tarihte bir ilk değildir. dünyanın birçok bölgesinde sömürgeciler benzer politikaları devreye almışlardır. Alkol ve afyon bağımlılığı tarih boyunca emperyalistlerin en büyük silahı olmuştur. Afrika ülkelerinde yerel kabileler alkole alıştırılmış, madenlerde çalışanların ücretleri alkolle ödenmiştir. Çok manidardır" diye konuştu.

Erdoğan: Derbide kumpas var, birileri organize ettiErdoğan: Derbide kumpas var, birileri organize etti

"Zararlı alışkanlıklar hala milletlerin geleceğini karartmanın en önemli silahı olarak kullanılıyor" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

ÇAPULCULUK ÖVÜLÜYOR: Bazı uyuşturucu maddelerin kullanımı bireysel özgürlük kavramı adı altında özellikle teşvik ediliyor. Eş zamanlı olarak bir milleti var kılan gelenek ve prensipler de dinamitlenmeye çalışılıyor. Örneğin ahlak ve edep tahkir edilirken, eyyamcılık teşvik ediliyor. Vakarlı olmak hor, hakir görülürken; hedonzim göklere çıkartılıyor. Vatan sevgisi aşağılanırken çapuculuk, vandallık, teröristlik övülüyor.

SEVSİNLER BÖYLE ÖZGÜRLÜĞÜ: Ülkemizde sayıca az ama sesleri çok çıkan bazı çevreler de, genç kuşakları ifsad kampanyasına taşeronluk yapıyor. Bu kesimler bir taraftan sınırsız özgürlük kisvesi altında her türlü marjinalliği, ahlaksızlığı, kötü alışkanlığı överlerken diğer taraftan da milli ve manevi değerleri tahrip ediyor. Hükümet olarak son 15 yılda gençlerimizi korumak için aldığımız tedbirlerde bu güruhun eleştiri oklarına çok hedef olduk. Alkol her adımımızda bunları karşımızda bulduk. Ne adına, özgürlük adına. Sevsinler böyle özgürlüğü.

İNANÇ TARTIŞMASI SOSYAL MÜHENDİSLİK İŞİ: Gençlerin hukukunu korumak yerine alkol lobisinin, sigara lobisinin, uyuşturucu baronlarının avukatlığını yaptılar. İdeolojik takıntıları sebebiyle Türkiye'nin bağımlılıkla mücadelesine ket vurdular. Açıkçası biz son haftalarda gençlerimizin inanç anlayışı üzerinden gündeme sokulmaya çalışılan tartışmaları da bu minvalde değerlendiriyoruz. Yapılan tam bir sosyal mühendislik işidir.

SİGARA PAKETİ GÖRÜNCE ALIYORUM: Biliyorsunuz benim bir huyum var. Kimin elinde, cebinde bir sigara paketi görüyorsam, ne yapıp edip onu alıyorum. Hemen arkadaşlarıma diyorum ki yazın adını, soyadını, tarihi, telefon numarasını alıp paketi kendi müzeme koyuyorum. Ben bir insanı seviyorsan onu zararlı olandan kurtarmam lazım.

HER YERDE ALKOLÜ KALDIRDIM: Belediye başkanlığımdan bu yana bulunduğum her yerde alkolü kaldırdım. Çok başlıklar attılar, çok köşe yazıları yazdılar. Bunları yazıyorsun da Anayasa'ya niye bakmıyorsun? Anayasa'da gençlerini kumardan, uyuşturucudan korur diyor. Ama bizden önceki hiçbir yönetim bunu uygulamadı. Geldiğimden bu yana hiçbir zaman misafirlerime alkollü içki ikram etmedim. Tasarruf benimse ben de sevdiklerime sevdiğimden ikram edeceğim.

SAĞLIKLI BİRİ BUNU YAPMAZ: Dün akşamki maçta yaşadığımız hadise... Hep fair play diye konuşuyoruz. Bakıyoruz korner atışına geliyor bir futbolcu, arkadan çakmaklar, bilmem neler atılmaya başlanıyor. Ya ne oluyor? İçeride herhangi bir sıkıntı yok. Gayet güzel seyrettiğimiz bir maç var. Ülkemizin en güzide teknik direktörlerinden bir tanesi, aldığı isabetle başına 5 dikiş atılıyor. Buna hakkınız var mı? Yok. Bir kısmı inanın, kişi kimdir bilmiyorum Allahualem alkoliktir. İnanın öyle. Çünkü sağlıklı birisinin bunu yapması mümkün değil, olmaz. Var burada bir şey, burada bir su kaçağı var. Bizim bunu kontrol altına almamız lazım. (HABER MERKEZİ)