'Gülen'in köpeğiyim' dediği öne sürülen profesöre 7.5 yıl

'Gülen'in köpeğiyim' dediği öne sürülen profesör Sabri Çolak, 'FETÖ' davasında 7,5 yıl hapse mahkûm edildi. Karar duruşmasında son sözü sorulan Çolak "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum'da kendisini 'Gülen'in köpeğiyim' diyerek adlandırdığı ileri sürülen Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak (69), 'silahlı terör örgütüne üye olmak'tan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Darbe girişiminin ardından, yürütülen soruşturma kapsamında emekli öğretim üyesi Çolak, 11 öğretim üyesiyle birlikte gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Çolak'ın bir internet sitesinde, 'Geçmişten İzler' isimli belgeselde Gülen'e hayranlığını ve bağlılığını belirttiği ortaya çıktı. Çolak, 22 Temmuz 2016'da tutuklandı, hakkında Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' iddiasıyla 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'GÜLEN'LE 10-11 KEZ GÖRÜŞTÜM'

Sabri Çolak, tutuklandığı hakimlikteki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. 15 Temmuz'un kendisini çok yaraladığını belirten Çolak "O tarihte sevdiğim, saygı duyduğum Fethullah Gülen'e saygım ve sevgim bitmiştir. Suçluluğu netleşirse, ona zarar vermeye çalışacağım. Şu anda gözümden düşmüştür. 2013 yılında Erzurum'dan birkaç arkadaşımla Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret ettik. Hoca efendiyi çok sevdiğim için onun da beni çok sevdiği için ziyaretine gittiğimizde birlikte konuşurduk. Yaklaşık 10-11 defa görüşmüşümdür. Ben Fethullah Gülen'i çok sevdiğim için, gönülden bağlı olduğum için sorduklarında hep övdüm. Ben, kesinlikle hiçbir yerde, 'Ben Fethullah Gülen'in köpeğiyim' şeklinde bir söz söylemedim, iftiradır. 15 Temmuz'dan sonra gönül bağım kopmuştur" dedi.

Karar duruşmasına çıkan Çolak duruşmaya tutuklu bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Örgütten herhangi bir talimat almadığını ve kendisinin de kimseye talimat vermediğini savunan Çolak, 21 aydır tutuklu olduğunu hatırlatarak, tahliyesini talep etti.

Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu Sabri Çolak, "Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerini'nin dediği 'Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.' Mahkemenizin vereceği her türlü karara saygılıyım" dedi.

Heyet, Sabri Çolak'ı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla 7,5 yıl hapis cezasına mahkum etti.  Heyet, hükümle birlikte Çolak'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

(ERZURUM-DHA)