Hürriyet'te 'araba sevdası' tartışması

Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici, gazetedeki köşesinde yöneticisi olduğu derneğe ilişkin eleştirileri yanıtlayan Hürriyet Ekonomi Müdür Yardımcısı Emre Özpeynirci'yi eleştirdi. Özpeynirci ise yanıtında yaptıkları yayıncılıkla markaların reklam vermesini sağladıkları savunmasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet Ekonomi Müdür Yardımcısı ve Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) Başkan Yardımcısı Emre Özpeynirci, geçen hafta "Biz 'arabacılar'ın sektöre katkısı" başlıklı bir yazı yazmıştı. Özpeynirci, yazısında otomotiv gazetecilerinin otomotiv sektörüne katkılarından söz ederken, OGD'ye de bir eleştiri getirmişti.

Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici ise bugünkü köşesinde, konuyu ele alarak, Özpeynirci'ye iki itiraz getirdi.

Bildirici, ilk olarak, "Bir gazeteci yönetiminde olduğu derneğe ilişkin eleştirilere gazetesinden yanıt vermemeli" derken, "Bu mevzular, dernek kongreleri ya da toplantılarının gündemi olabilir ama Hürriyet’in değil" diyerek gazetenin dernek içi tartışmaların zemini haline getirildiğini belirtti.

Bildirici ikinci itirazında ise, "Bildiğim kadarıyla gazetecilik meslek örgütlerinin temel amacı o alandaki mesleki sorunlara çözüm bulmak, gazetecilere destek olmak ve daha kaliteli gazetecilik yapılması için çaba harcamaktır" diye ifade ederken, "Bir gazetecinin temel amacı ‘sektöre katkı’ olamaz. Zira gazetecilik; şirketlerin, güç odaklarının, güçlülerin, iktidarların, partilerin ya da bazı organizasyonların sesi olmak değildir" diye belirtti.

ÖZPEYNİRCİ'NİN YANITINI DA VERDİ

Özpeynirci de, Bildirici'ye bir yanıt verirken, Bildirici, Özpeynirci'nin yanıtını köşesine taşıdı. Özpeynirci, Bildirici'nin eleştirilerine katılmadığını ifade etti.

Emre Özpeynirci, "Amacım olumsuzluklara rağmen doğru bildiğimizden sapmayarak başarılı olduğumuzu göstermekti. Bu yarışma çalıştığımız kurumları da dolaylı olarak etkiliyor, çünkü markalar bu yarışmayla birlikte ilan ve reklam vermeye de başladılar. Bu da doğru iş yaptığımızın bir kanıtı" diye belirtti.