Dört gazeteci ve bir babaya gözaltı!

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Mezopotamya Haber Ajansı çalışanlarının evlerine baskın düzenlendi. Dört gazeteci ve MA muhabiri Berzan Güneş’in babası gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da geçen hafta kayyım atanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin çalışanlarının evlerine baskın yapıldı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın (MA) aktardığına göre dün gece 00.00 ile 03.00 saatleri arasında özel harekât ve güvenlik şube polisleri, gazete çalışanlarının evlerine baskın düzenledi.

Reyhan Hacıoğlu, Pınar Tarlak, Hicran Urun ile gazetenin eski çalışanlarından Mehmet Beyazıt gözaltına alınırken gözaltına almalar ile ilgili bir gerekçe gösterilmedi ve soruşturmada “gizlilik” kararı olduğu belirtildi.

Gazetenin editörlerinden Reyhan Hacıoğlu’nun kaldığı evde yapılan aramada, haber takibi sırasında kullanılan gaz maskesi ile Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin kimi sayılarına, kitap, mektup ve fotoğraflara el konuldu.

Iğdır’da ise MA muhabiri gazeteci Berzan Güneş’in hakkında gözaltı kararı olduğu gerekçesiyle evine polis baskını düzenlendi. Ev aramasının ardından polisler el koydukları bazı kitapları gerekçe göstererek, gazetecinin 68 yaşındaki babası Ahmet Güneş’i gözaltına aldı.

Gazeteci Güneş’in baskın sırasında evde bulunmadığı belirtildi.