Mevlüt Uysal: Lale Festivali'nin maliyeti 10.5 milyon TL

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Lale Festivali'nin maliyetini açıkladı. Uysal, "Bu kadar 30 milyon lale, etkinlik. Maliyeti ne? Yapılan tüm etkinliklere yaptığımız harcamamız 10.5 milyon. O manada baktığımız zaman herhangi iki parkın peyzajına harcadığımız rakamdan çok yüksek değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, "Şimdi Lale Mevsimi" sloganıyla düzenlenen 13'üncü Lale Festivali başladı. Emirgan Korusu'nda yapılan açılışana İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı.

Lalenin İstanbul ile özdeşleşmiş bir bitki türü olduğunu söyleyen Mevlüt Uysal, "İstanbul'da 1750'lerde toplamda bin 588 lale çeşidi tespit edildiği söylenir. Şu anda İstanbul'da ekimini yaptığımız yaklaşık 125 çeşit var. Onda birden bile daha az. Tabii en azından bunu tekrar gündeme almak, bütün lale çeşitlerine hayat buldurmak adına İstanbul'da sadece lale festivali değil, lale vakfımız var. Onun çalışmaları var. Bunun devamı inşallah gelecek" dedi.

'LALELERİMİZ YERLİ VE MİLLİ'

İstanbul'a 30 milyon lale dikildiğini aktaran Uysal, "Emirgan Parkı'na yaklaşık 3,5 milyon adet lale ekilmiş vaziyette. Toplam İstanbul geneline 30 milyon adet. Daha önceleri Türkiye'de yeteri kadar üretim yapılmadığı için belki de yurt dışından getirmeler başladı ama bugün itibarıyla lalelerimizin tamamı yerli ve milli" diye konuştu.

Lalelerin Şile ve Çatalca'nın köylerinde üretildiğini dile getiren Mevlüt Uysal, "Herkes şunu merak ediyor. Bu kadar 30 milyon lale, etkinlik. Maliyeti ne? Yapılan tüm etkinliklere yaptığımız harcamamız 10.5 milyon. O manada baktığımız zaman herhangi iki parkın peyzajına harcadığımız rakamdan çok yüksek değil" dedi. (İSTANBUL/DHA)