Vali Erin'den BM Temsilcisi Yardımcısı'na: Hiçbir şeyden korkmuyoruz

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, gençlik merkezi açılışında konuştu. Konuşması sırasında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilci Yardımcısı Paolo Artini'nin yüzüne bakarak, "Afrin'deki silahların hangi ülkenin imalatı olduğunu gördük. Ondan sonra demokrasiden, insan haklarından, barıştan bahsedeceksiniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'da bir gençlik merkezinin açılışına Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilci Yardımcısı Paolo Artini de katıldı. Açılışta konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Artini'nin yüzüne bakarak, "Afrin'de, o depolardaki silahları gördünüz. O silahların hangi ülkenin imalatı olduğunu gördük. Yazıklar olsun. Ondan sonra demokrasiden, insan haklarından, barıştan bahsedeceksiniz. Bunu artık bu millet ve yeryüzündeki insanlar, sizin dediklerini kabul etmeyeceklerini görmeniz lazımdır. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Çünkü haklı olan biziz" dedi.

Şanlıurfa'da Suriyeli mültecilerin sorunlarının çözümü için Danışma Merkezi açıldı. Şanlıurfa Valiliği bünyesinde BM Mülteciler Yüksek Komiserliği finansmanıyla desteklenen Danışma Merkezi'nin açılışı için Şanlıurfa Valiliği'nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, şehit Cihangir Çubukçu'nun yakınları, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilci Yardımcısı Paolo Artini ve kurum amirleri katıldı.

Vali Abdullah Erin ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilci Yardımcısı Paolo Artini, beraberindekilerle birlikte Eyyübiye Belediyesi tarafından, Zeytin Dalı Harekatı'nda hayatını kaybeden Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu adına yaptırılan gençlik merkezinin açılışına katıldı.

Burada açılış konuşması yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 150 bin Suriyelinin misafir edildiği ilçede kadın, çocuk ve gençlere yönelik 30 merkezin açıldığını burada eğitim verdiğini söyledi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilci Yardımcısı Artini ise, Eyyübiye Belediyesi'ne Suriyelilere yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Şanlıurfa'nın insanlık sınavından geçen başarılı bir kent olduğunu söyleten Vali Abdullah Erin, "Hemen yanı başımızda Suriye'de sınır hatlarımızda terör örgütlerini yerleştirmek suretiyle sınır birlikleri oluşturarak, oradaki terör örgütlerini Kandil'den ve dünyanın dört bir yanında topladıkları teröristleri destekleyerek, müttefiklik ve stratejik ortaklık yapılan bir icrayı artık herkes tanıması lazımdır. Oraya sessiz kalmanın doğuracağı mağduriyetin çok daha yüksek olacağını artık bu millet ve bu devlet biliyor" dedi.

'DOĞRUYU SÖYLEYEN BİZİ, İKİYÜZLÜ OLANLAR ONLARDIR'

"Bunlar ilk aşamasında aldıkları toprakların büyük bölümünü PKK'ya bıraktılar" diyen Erin şöyle devam etti:

"Bunun için biz Afrin'e girdik. Kahraman silahlı kuvvetlerimiz Afrin'e girdiklerinde, 'Giremezsiniz, orada size dünyanın kaç bucak olduğunu göstereceğiz' dedikleri yerde kararlıkla girdiğimiz o Afrin'de, o depolardaki silahları gördünüz. O silahların hangi ülkenin imalatı olduğunu gördük. Yazıklar olsun. Ondan sonra demokrasiden, insan haklarından, barıştan bahsedeceksiniz. Bunu artık bu millet ve yeryüzündeki insanların, sizin dediklerinizi kabul etmeyeceklerini görmeniz lazımdır. Çünkü büyük acılar yaşandı, büyük katliamlar yaşandı. Biz bu duruşumuzu devam ettireceğiz. Bizim 49 şehidimiz Afrin'deki mazlumları kurtarmak için gittiler. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Çünkü haklı olan biziz. Doğruyu söyleyen biziz, yalan söyleyen ikiyüzlü onlardır. (ŞANLIURFA/DHA)