Gözaltındaki gazeteciye ajanlık teklifi

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan gazeteci Duygu Erol gözaltı sırasında kendisini Kamu Güvenlik Kurumu çalışanı olarak tanıtan kişilerin ajanlık teklif ettiğini açıkladı. Erol "Bizler gazeteciyiz ve doğru haber alma hakkını savunarak gazetecilik yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gözaltına alınıp serbest bırakılan Jin News muhabiri gazeteci Duygu Erol, gözaltı sırasında kendilerini "Kamu Güvenlik Kurumu (KGK)" çalışanı olarak tanıtan kişilerin ajanlık dayatmasına maruz kaldığını iddia etti. 20 Mart'ta Ankara'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Erol serbest bırakılmasının ardından İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi'nde konuyla ilgili açıklama yaptı.

'TEKLİFİ KABUL EDERSEN SERBEST BIRAKILIRSIN'

Gözaltında kendilerini Kamu Güvenlik Kurumu'ndan olduklarını söyleyen kadınların ajanlık teklif ettiğini aktaran Erol, “Ben ‘kıyafet değiştirecektim, yanlışlık oldu’ dediğimde odada oturan kadınlar benimle sohbet etmek için orada olduklarını, Kamu Güvenlik Kurumu’ndan geldiklerini ve gözaltına alınan kamu çalışanları, gazeteciler ile görüşmek istediklerini belirterek benimle kahve içmek istediklerini söylediler. Eğer bu isteklerini kabul edersem serbest bırakılacağımı, aksi takdirde yaklaşık bir yıl cezaevinde kalabileceğimi söylediler. Benimle görüşmek için de üç gündür uğraştıklarını da ilave ettiler. Kurumları ile ilgili bilgi edinmek istersem internetten de araştırabileceğimi söylediler.”

'BAŞKA GAZETECİLER BİZİMLE ÇALIŞIYOR'

Erol'un aktardığına göre Kamu Güvenlik Kurumu'ndan geldiklerini ve görevlerinin gizli olduğunu söyleyen bu kişiler, "Sosyal medyada bir şey paylaşmamana rağmen neden buradasın, hiç düşündün mü? Bak, başka gazeteciler neler yazıyor ve serbest. Çünkü onlar bizimle çalışıyor” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine gazeteci olduğunu ve bu tür baskıları kabul etmeyeceği yanıtını verdiğini söyleyen Erol şöyle devam etti; "Ailemi yanıma getireceklerini ve kabul etmem sonucunda eğitim için beni Fransa’ya göndereceklerini söylediler. Israrla reddetmem sonucunda odadan çıkmak istediğimi belirtince konuşma sona erdi. Bu kadar kolay ve rahatlıkla girerek ve bizimle görüşme yapmaya çalışarak, ajanlık dayatmaları, biz gazeteciler için kabul edilemez. Gözaltı, tutuklama, kapatmalar ile kıramadıkları iradelerimizi bugün ise kayyumlar ile iradelerimiz teslim alınmak istenmektedir. Bizler gazeteciyiz ve doğru haber alma hakkını savunarak gazetecilik yapmaya çalışıyoruz.” (DUVAR)