3. Havalimanı inşaatında ölen işçinin cesedi 3 gün sonra bulundu

İnşaat İş Sendikası yöneticilerinden Yunus Özgür, 3. Havalimanı inşaatında molozların altında kalan bir işçinin 3 gün sonra fark edildiğini belirtti. Özgür, ölümlerin önüne geçmek için ise 3. Havalimanı inşaatının bulunduğu bölgeye şube açacaklarını açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sık sık yoğun işçi ölümleri ile gündeme gelen 3. Havalimanı yine bir iş cinayetiyle gündemde. İnşaat İş Sendikası yöneticilerinden Yunus Özgür, bir işçinin molozların altında kalarak yaşamını yitirdiğini ve bu işçinin 3 gün boyunca fark edilmediğini açıkladı. 3. Havalimanı inşaatında çok sayıda çocuk işçinin de çalıştığını belirten Özgür, ölümlerin önüne geçmek için ise inşaatın bulunduğu bölgeye yeni bir şube açacaklarını söyledi.

'OLAY DUYULMADI ÖLÜMLER GİZLENİYOR'

Özgürüz'den Fırat Yeşilçınar'a konuşan Özgür, “Orada bulunan bir üyemiz ile bir görüşme gerçekleştirdik. Üyemiz bize olayın bir yıl önce meydana geldiğini iletti. Hop hopçu diye bilinen bir işçi, (Kamyonların döküm alanında onlara yardımcı olan bir kişi) kamyonun döktüğü toprağın altında kalıyor. Kendisinden 3 gün boyunca haber alınamıyor. İşçinin eşi olayın 2’inci günü havalimanı yönetimini arıyor ve eşinden haber alamadığını aktarıyor. Yönetim ile konuştuktan sonra ise havalimanına geliyor. Yani oraya başvuruyor. Sonra işçinin son bulunduğu yere gidip orada kazı yapıyorlar. Ve işçinin molozların altında kaldığı ortaya çıkıyor. İşçi arkadaşımız bize yönetimin haberinin olmadığını söyledi fakat biz buna inanmıyoruz. Bu işçinin koğuş arkadaşları yok mu? Ya da firma görevlileri 3 gün boyunca haber alamadıkları bir işçiyi merak etmez mi? Bir işçi 5 dakika geç gelince maaşlarını kesebiliyorlar ama. Olay hiçbir şekilde duyulmadı. Zaten orada yaşanan ölümler bir şekilde gizleniyor zaten. Orada olan işçilerden bile bu saklanıyor” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar yaşanan ölümlerden dolayı özeleştiri de yapan Özgür, “Bizim hatamız. Eğer ki biz o 3. havalimanını pilot bölge olarak belirleyip çalışmalarımızı öyle sürdürseydik en azından oraya daha hakim olurduk. Ama bugüne kadar bıraktığımız boşluğu bir şekilde doldurmaya çalışacağız. Yönetim kurulu olarak karar aldık. Arnavutköy ya da Akpınar Kampı’nın bulunduğu bölgede bir şube açacağız” dedi.