Harem Otogarı, Kurtköy'e taşınıyor

Harem otogarı, Pendik Kurtköy’de Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2 kilometre uzağındaki bölgeye taşınıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Anadolu Yakası’ndaki Harem Otogarı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na taşınıyor. 23 peronlu ve 200 otopark kapasiteli yeni otogarın yıl sonuna tamamlanmasının planlandığı belirtiliyor.

1970 yılında hizmete giren Harem Otogarı, şehirler arası otobüsler için 3'üncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergahının zorunlu hale getirilmesinin ardından işlevini büyük ölçüde yitirmişti. Aynı zamanda Haydarpaşa Port Projesi kapsamında kalan Harem Otogarı, Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre Pendik Kurtköy’de Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2 kilometre uzağındaki 64 bin metrekarelik yeni yerine taşınacak.

Kurtköy Otogarı’nın yapımına ilişkin plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ay yapılan toplantısında oy çokluğuyla kabul edilmişti. Haziran ayında inşaatına başlanması planlanan yeni otogarın bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. Yeni otogarda 23 otobüs peronu ve araçlar için 200 kapasiteli otopark bulunacak. Projede ayrıca, yolcu bekleme salonları ile otobüs ve taksi durakları yer alacak.

CHP KARŞI ÇIKIYOR: MAHALLE İÇİNDE

Projeye karşı çıkan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tarık Balyalı, otogar için seçilen alanın mahalle içinde kaldığına dikkat çekerek, “Bu otogar, tıpkı Topkapı ve Harem’de olduğu gibi yıllar sonra, yerleşim alanları içinde kaldığı için, bir sürü sıkıntıya yol açacak. O nedenle, proje bütüncül bir plan çerçevesinde değerlendirilmeli” dedi.

Haberin tamamı