Mülkiyeliler Birliği yeni yönetimini seçti

Mülkiyeliler Birliği, yeni yönetimini seçti. Mevcut yönetimin başkanı Erdal Eren, 752; "Yetiştik Çünkü Biz" ekibinden Dinçer Demirkent, 802 oy aldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mülkiyeliler Birliği 46’ncı Olağan Genel Kurulu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Yeni yönetimin seçildiği genel kurulda başkanlık için iki aday yarıştı. Mevcut yönetimin başında olan Erdal Eren ve OHAL döneminde çıkarılan KHK’lerle ihraç edilen akademisyenlerin oluşturduğu "Yetiştik Çünkü Biz" ekibinden Dinçer Demirkent yeni dönem başkanlığı için yarıştı.

Mülkiye’deki seçim heyecanı önceki yönetimin faaliyetlerini anlattığı konuşmasıyla başladı.

'BİR GELENEĞİ YENİDEN DİRİLTMEK İÇİN ADAYIZ'

Mülkiyeliler Birliği'nin 46’ıncı Olağan Genel Kurulu'nda mevcut yönetim ile çoğunlukla ihraç edilen akademisyenlerin oluşturduğu "Yetiştik Çünkü Biz" listesi yarışıyor. “Yetiştik Çünkü Biz” adayı Dinçer Demirkent seçim öncesi yaptığı konuşmada Mülkiyeliler Birliği’nin yalnızca bir mezunlar derneği olmadığını bu geleneği yeniden diriltmek için aday olduklarını söyledi. Demirkent şöyle devam etti:

"Bu yola çıkarken dedik ki sadece seçimleri değil farklı kuşaklardan tüm mülkiyelileri kazanacağız. Tepeden tırnağa mekanlarımızdan üyelerimizin haklarına kadar savunacağız. Mülkiyeliler Birliği sadece bir mezunlar derneği değildir. Bir gelenektir ve biz bu geleneği yeniden diriltmek için aday olduk. Bizler yönetimde olsaydık 16 Nisan Referandumu maddelerinin her biri hakkında kamuoyu bir rapor görürdü. Ancak Mülkiyeliler Birliği hayır diyen bir bildiri bile kaleme alamadı ülkenin Anayasası değişirken. Biz yönetimde olsaydık fakülte tasfiye edilirken bihaber olmazdık, beklemezdik. Mülkiyeliler Birliği mekanları gençlere, kadınlara hitap etmeyen köhne mekanlar olmazdı. Hakkımızdaki kara propagandaya rağmen Mülkiyeliler Birliği'ne kara leke bulaşmasın diye uğraştık. Hiçbir üyemizin kendisini yalnız hissetmemesi için çaba göstereceğiz."

Dinçer Demirkent konuşmasını yaparken...

'İNSAN HAKLARI MERKEZİ'Nİ KENDİ BÜNYEMİZDE KURACAĞIZ'

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde kurulan Türkiye'nin ilk insan hakları merkezinin kapatıldığına dikkat çeken Demirkent, "Maalesef insan hakları merkezi Mülkiyeliler Birliği bünyesinde değil ODTÜ Mezunlar Derneği desteği ile yürütülmektedir. Mülkiyeliler Birliği bünyesinde kuracağız" dedi.

Konuşmasının sonunda diğer yönetim kurulu adaylarını tanıtan Demirkent, "Daha çok yapacak işimiz var. Yetiştik Çünkü biz" dedi.

Seçim öncesi konuşan mevcut yönetimin başkanı Erdal Eren ise şehir dışından gelen üyelerin saat sorunu nedeniyle oy verme işleminin başlaması için kısa konuştu. Yönetim kurulu üyelerini tanıtan Eren daha çok çalışacaklarını belirterek üyelerin oylarını istedi.

SEÇİMİ 'YETİŞTİK ÇÜNKÜ BİZ' LİSTESİ KAZANDI

Mülkiyeliler Birliği’nin 46’ncı Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimin galibi "Yetiştik Çünkü Biz" listesi oldu.

Seçimde kullanan blok oyların 752’sini Erdal Eren, 802'sini de "Yetiştik Çünkü Biz" aldı. (DUVAR)