Yunan askerlerinin harici belleğinden askeri krokiler çıktı iddiası

Türkiye sınırını geçtikten sonra tutuklanan askerlerin üzerindeki harici bellekten, askeri krokiler çıktığı öne sürüldü. Cep telefonlarının ise incelendiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'de sınırı geçtiği için tutuklanan Yunan askerlerinin üstünde bulunan harici bellekte askeri krokiler bulunduğu iddia edildi.

Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan Teğmen Angelos Mitretodis ve Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis, 1 Mart günü, Türkiye tarafında geçti. Türk askeri tarafından gözaltına alınan Mitretodis ve Kouklazis kar yağışı nedeniyle sınırı yanlışlıkla geçtiklerini söylediler. Mahkemeye çıkarılan 2 Yunan askeri tutuklandı.

Yunan askerlerinin üzerinde bulunan harici bellek ve cep telefonları ise incelenmesi için Ankara Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na gönderildi. İncelemede, harici bellekte askeri krokiler olduğunun tespit edildiği iddia edildi.

Cep telefonlarının incelenmesi için Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunan askerlerinin cezaevinde ek ifadesi aldı ve telefon şifreleri Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'na verildi. (EDİRNE/DHA)