Türkiye 'Afrin'de yağma'yı araştıracak: Emirlere uymadılar

ÖSO güçlerinin Afrin'de yağma yaptığı iddiası Ankara'nın gündeminde. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Görünen o ki bu olaylar yaşanmış. Bazı gruplar komutanları tarafından verilen emirlere muhtemelen uymadılar. Biz bunu çok ciddi bir şekilde inceliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TSK ile birlikte Afrin'e giren ÖSO'nun evleri ve dükkanları yağmaladığı iddialarını ciddiye aldıklarını ve olayın incelendiğini söyledi.

CNN International’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Kalın, "Biz bu haberleri ciddiye alıyoruz. Bu olayları araştırıyoruz. Görünen o ki bu olaylar yaşanmış. Bazı gruplar komutanları tarafından verilen emirlere muhtemelen uymadılar. Biz bunu çok ciddi bir şekilde inceliyoruz çünkü Afrin operasyonundaki asıl amacımız en başından bu yana Afrin’de yaşayan insanlara emniyet ve güvenlik sağlamak oldu" diye konuştu.

Kalın ayrıca "gerekli önlemlerin besbelli alınacağını" söyledi.

Uluslararası haber ajansı AFP ve Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, pazar günü Afrin'in kent merkezine giren Türkiye destekli güçlerin ev ve dükkanları yağmaladığını belirtmiş; Gözlemevi, Türkiye ordusuna destek veren savaşçıların "Afrinlilerin mülklerini, dükkanları, siyasi ve askeri binaları yağmaladığı" iddiasında bulunmuştu.

AFP muhabirleri de Türkiye yanlısı güçlerin kenti terk etmeden önce kamyonetlerinin arkasına battaniye, içi gıda dolu koliler, keçiler hatta motosiklet yüklediğini iddia etmişti. Muhabirler dükkan, restoran ve evleri yağmalayan milislerin, kent merkezindeki otomobilleri de traktörlerle çıkarttıklarını öne sürmüştü. (Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler Suriye Türkiye BM Afrin