BM: Afrin ve Guta insani krizi derinleştirdi

Birleşmiş Milletler, Afrin'de hâlâ 100 bine yakın sivilin bulunduğunu açıkladı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, 'Doğu Guta, Şam kırsalı ve Afrin'de çok sayıda kişinin yerinden olması' nedeniyle, Suriye'deki insani krizin 'daha da derinleştiği' yönünde bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler'den (BM) Afrin konusunda peş peşe açıklamalar geliyor. BM Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, Afrin'de hâlâ yaklaşık 100 bin sivilin bulunduğunu, bu kişilerin yarısının çocuk olduğunu açıkladı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, 'Doğu Guta, Şam kırsalı ve Afrin'de çok sayıda kişinin yerinden olması' nedeniyle, Suriye'deki insani krizin 'daha da derinleştiği' yönünde bir açıklama yaptı.

'TAHLİYELER GÖNÜLLÜ OLMALI'

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ise Afrin'de 104 bin kişinin yerinden olduğunu, 100 bin kişinin Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgelere geçiş için beklediği bilgisini verdi. Bu açıklamada ayrıca, Afrin'in yanı sıra Şam'ın Doğu Guta banliyösünden tahliye edilen ve kaçan kişilerin korunması çağrısı yer aldı; "Tahliyeler gönüllü olmalı" denildi. (Dış Haberler)

Etiketler Suriye Türkiye BM Afrin